Coşmarurile în mod repetat, semne că ai o problemă de sănătate

Mulți dintre noi nu dăm importanță coșmarurilor din timpul nopții și le punem pe seama oboselii sau stresului acumulat peste zi, însă acestea pot indica existența unor probleme de sănătate.

28 apr. 2017, 15:14
Coşmarurile în mod repetat, semne că ai o problemă de sănătate

Dacă ți se întâmplă să ai coșmaruri în mod repetat, este momentul să îți pui un semn de întrebare și să faci câteva investigații și asta pentru că specialiștii au descoperit că acestea ar putea fi semnele unor probleme de sănătate, potrivit independent.co.uk.

Mai exact, coșmarurile sunt un prim semn al bolilor psihice. Un studiu realizat în anul 2011 a arătat că între existența coșmarurilor și tendințele suicidale există o legătură foarte strânsă, studiul având ca subiect activitatea veteranilor de război. Pentru a vedea dacă același principiu se aplică și în cazul oamenilor obișnuiți, cercetătorii de la Universitatea din Turku au realizat un alt studiu care să compare modul în care îi afectează coșmarurile pe oamenii obișnuiți, comparativ cu cei care au avut experiența războiului. Rezultatele au arătat că cei care au făcut parte din armată se confruntă mai des cu coșmarurile, însă tendințele suicidale se regăsesc în cazul ambelor categorii de persoane care au participat la studiu.

Concluziile specialiștilor au fost că femeile au mai multe coșmaruri decât bărbații, însă aceștia sunt mai predispuși la acte suicidale. Astfel, coșmarurile repetate pot afecta creierul uman și riscul de a dezvolta boli psihice este mult mai mare.