Cosmin Contra: „Contractul meu expiră în decembrie. Sunt la dispoziţia FRF”

Selecţionerul Cosmin Contra a recunoscut că meciul România - Suedia, scor 0-2, este cel mai slab din mandatul lui la echipa naţională. Cel mai probabil, el va părăsi prima reprezentativă după meciul cu Spania, ultimul din preliminarii.

15 nov. 2019, 22:19
Cosmin Contra: „Contractul meu expiră în decembrie. Sunt la dispoziţia FRF”

„Suedia a fost superioară din toate punctele de vedere, băieţii au încercat, dar din păcate astăzi nu au putut, pentru că au avut în faţă o echipă foarte solidă din toate punctele de vedere. Cred că acest meci este cel mai slab din mandatul meu. Sunt la dispoziţia federaţiei, pentru că înţelegerea mea expiră în decembrie. Mai este un meci luni, în Spania, şi după aia vom vedea ce se va întâmpla, dar în principiu contractul meu expiră după acest meci”, a declarat Contra, la Pro X. 

Reprezentativa României a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), de Suedia, în etapa a IX-a, penultima, a Grupei F a preliminariilor Euro-2020. „Tricolorii” au ratat calificarea din preliminarii, dar mai au o şansă din play-off-ul Ligii Naţiunilor, în martie 2020, de a participa la turneul final, la care şi România organizează meciuri. Din Grupa F se califică Spania şi Suedia.

Au marcat: Berg ’18, Quaison ’34.

Echipa României a avut puţine şanse de a marca şi a înregistrat cea mai slabă evoluţie din aceste preliminarii, chiar din mandatul selecţionerului Cosmin Contra, fiind dominată autoritar de Suedia, care a ratat şi alte ocazii de a înscrie. Angajat din septembrie 2017, Contra mai are contract cu FRF până la finalul acestui an.

În acest meci a debutat Vasile Mogoş (Cremonese), 27 de ani, el fiind depăşit uşor de Frosberg, care a centrat la primul gol.

În celelalte meciuri ale grupei, disputate vineri, Spania – Malta, scor 7-0, şi Norvegia – Insulele Feroe, scor 4-0.

Cu o etapă înaintea finalului preliminariilor, clasamentul Grupei F este următorul: Spania, 23 de puncte, Suedia, 18 puncte, România, 14 puncte, Norvegia, 14 puncte, Insulele Feroe, trei puncte, Malta, trei puncte.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc luni, de la ora 21.45, după următorul program:

Spania – România;

Suedia – Insulele Feroe;

Malta – Norvegia.

Stanciu: În teren toţi ne-am simţit neputincioşi. Mi-aş dori să rămână Contra, dar nu e decizia noastră

Nicolae Stanciu a declarat, vineri seară, după meciul României cu Suedia, scor 0-2, că el şi colegii săi din echipa naţională s-au simţit neputincioşi în faţa suedezilor. 

„Suntem trişti, dezamăgiţi că n-am putut să ne bucurăm în primul rând fanii, dar în teren cred că nu numai eu, toţi ne-am simţit neputincioşi. Nu ştiu dacă am avut o ocazie clară de gol. Cred că şi din afară s-a văzut că au câştigat meciul uşor. Cred că ne-a lipsit agresivitatea, un pressing mult mai avansat, dar nu ştiu dacă mai e ceva de făcut pentru meciul cu Spania sau de analizat. Este bine că mai avem Liga Naţiunilor şi să vedem ce putem scoate de acolo. Din teren m-am simţit neputincios, la fel ca şi colegii mei. Lumea poate să zică ce vrea, e dreptul lor să critice. Vom vedea ce va fi pe viitor”, a spus Stanciu la Pro TV.

Întrebat dacă este cazul unei schimbări de selecţioner, el a răspuns: “Nu e treaba mea, din ce am citit în presă dânsului îi expiră contractul în decembrie. Nu ştiu ce va fi. Nu sunt eu vestiarul, mi-aş dori să rămână, dar nu e decizia noastră şi habar n-am părerile celorlalţi colegi. Sunt foarte dezamăgit şi trist în momentul de faţă”.

Ianis Hagi: Suntem dezamăgiţi, aşa a fost să fie scrisă istoria din seara asta. Dar mai avem o şansă din Liga Naţiunilor şi trebuie să profităm

Mijlocaşul Ianis Hagi a declarat, vineri seară, că jucătorii din naţionala României sunt dezamăgiţi după eşecul cu Suedia, scor 0-2, din preliminariile CE, dar a subliniat că „tricolorii” trebuie să profite de şansa din Liga Naţiunilor pentru a se califica la turneul din vara viitoare. 

„Suntem dezamăgiţi, aşa a fost să fie scrisă istoria din seara asta. Dar mai avem o şansă din Liga Naţiunilor şi trebuie să profităm. Este puţin enervant să-i vezi pe suedezi că se bucură acasă la tine, dar nu avem ce face. Mergem să terminăm calificările cu un rezultat bun în Spania. Am pierdut prima şansă, o mai avem pe a doua şi trebuie să găsim soluţia perfectă să profităm. Simt că ne-a lipsit ceva…avem calitatea de a face diferenţa, dar nu ştiu, sunt supărat, nu-mi găsesc cuvintele”, a declarat Ianis Hagi la Pro TV.

Reprezentativa României a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), de Suedia, în etapa a IX-a, penultima, a Grupei F a preliminariilor Euro-2020. „Tricolorii” au ratat calificarea din preliminarii, dar mai au o şansă din Liga Naţiunilor, în martie 2020, de a participa la turneul final, la care şi România organizează meciuri. Din Grupa F se califică Spania şi Suedia.


loading...