Cosmin Contra: Cu puţină şansă ne puteam întoarce cu cele trei puncte

Selecţionerul Cosmin Contra a declarat, luni, că este mulţumit de evoluţia jucătorilor români în meciul cu Serbia, subliniind că, dacă avea puţină şansă, România putea câştiga cele trei puncte. Însă, Contra nu este mulţumit de faptul că România are doar două puncte după două jocuri în Liga Naţiunilor.

11 sept. 2018, 03:31
Cosmin Contra: Cu puţină şansă ne puteam întoarce cu cele trei puncte

„Sunt mulţumit şi fericit, a fost un meci cu ocazii de ambele părţi, dar cu puţină şansă ne puteam întoarce cu cele trei puncte. Felicit jucătorii, nu s-au mai speriat de echipa sârbilor, am demonstrat că suntem o echipă în ascensiune, care joacă fotbal. Cu Muntenegru a fost o lecţie, era o echipă care nu juca fotbal, dar azi ne-am ridicat la nivelul sârbilor. Importantă a fost atitudinea, că am revenit de la 0-1 şi 1-2, arată că avem caracter, că băieţii îşi doresc să câştige fiecare meci. Nu mă mulţumeşte că avem doar două puncte după primele două meciuri, am fi vrut 4 puncte. Cel mai important meci vine luna viitoare, cu Lituania, este o echipă agresivă, va trebui să analizăm bine, să vedem cum pregătim acest meci”, a declarat Cosmin Contra, la Pro TV, subliniind că golurile marcate de sârbi puteau fi evitate.

El a mai spus că este mulţumit de evoluţia lui Denis Drăguş, aflat la debutul la echipa naţională. „Mă gândeam să încep Mitriţă, dar a simţit ceva pe inghinali la antrenament şi mi-a fost frică să-l bag de la început. Asta m-a făcut să mă gândesc la Drăguş, aveam nevoie de un jucător tânăr, cu tupeu în joc, a făcut un meci bun la debut”.

Ţucudean: Era urât să pierdem acest meci. Dacă era inspirat Mitriţă, puteam să şi câştigăm

Atacantul George Ţucudean a declarat, luni, că România nu ar fi meritat să piardă în Serbia şi crede că, dacă Mitriţă ar fi reuşit să marcheze la ocazia avută în final, „tricolorii” ar fi câştigat.

„Golul a fost meritat, am avut câteva ocazii înainte şi era urât să pierdem acest meci. Dacă era inspirat Mitriţă puteam să şi câştigăm. Dar de aceea este fotbalul aşa frumos şi se joacă pe ocazii şi pe goluri. Serbia a fost net superioară Muntenegrului, cu jucători mult mai valoroşi, mult mai multă calitate, au avut un avantaj publicul pentru că au jucat acasă. Eu zic că ne-am închis destul de bine. Ştiam că vor veni cu centrări foarte multe de pe lateral, să urce foarte mult fundaşii lor laterali, dar am stat foarte bine acolo, în careu şi am reuşit să-i prindem şi pe contraatac, pentru că aşa cum am pregătit jocul ştiam că or să vină peste noi şi trebuia să profităm de lucrul acesta. Nu că nu am avut spirit de luptă cu Muntenegru. Cu Muntenegru am controlat noi jocul, ne dădeau nouă mingea, pe ei nu îi interesa deloc să construiască, doar să joace pe contraatac şi normal că am riscat mai mult şi se pierd foarte multe mingi în felul acesta. Eu zic că avem o generaţie bună şi sperăm să câştigăm următoarele meciuri. Acum vom beneficia şi de publicul nostru, care ne-a ajutat în celelalte meciuri amicale şi cred că că vom câştiga cu siguranţă următoarele meciuri. Trebuie să ne concentrăm pe meciurile acestea şi să prindem o grupă bună (n.r. – în preliminariile Euro-2020). La meciul cu Dudelange am jucat cu inflitraţii, acum nu mai contează. Drăguş a intrat fără frică, se vede că are abecedarul, a învăţat foarte multe lucruri bune de la Viitorul şi cu siguranţă ne va ajuta şi mai mult când va căpăta experienţă”, a declarat Ţucudean, la Pro TV.

Echipa naţională a României a încheiat la egalitate, scor 2-2 (0-1), meciul susţinut, luni, la Belgrad, în compania Serbiei, în etapa a doua a grupei 4, seria C a Ligii Naţiunilor.

Pentru România au marcat Stanciu (48 – penalti) şi Ţucudean (68), iar pentru Serbia a punctat Mitrovic (26, 63).