Cosmin Necula (PSD) câştigă Primăria Bacău (Numărătoare paralelă)

REZULTATE ALEGERI LOCALE BACĂU. Cosmin Necula (PSD) câștigă Primăria municipiului Bacău, fiind creditat cu 34,18 din opțiunile electoratului, potrivit numărătorii paralele efectuate până la ora 2,00 de social-democrați pe 46.900 de buletine de vot, adică peste 80% din total.

05 iun. 2016, 23:34
Cosmin Necula (PSD) câştigă Primăria Bacău (Numărătoare paralelă)

REZULTATE ALEGERI LOCALE BACĂU. În municipiul Bacău au votat 57.576 de persoane, adică 34,69% din totalul băcăuanilor înscriși pe listele electorale.

Potrvit aceleiași estimări a PSD candidatul de pe locul doi, Dragoș Luchian, are doar 19.07% din voturi.

„Dacă scorul parțial înregistrat se va menține, îmi revine o mare responsabilitate pe care sunt pregătit să mi-o asum împreună cu echipa mea pentru a facilita Bacăului și locuitorilor săi bucuria de a munci și a trăi într-un oraș european”, a declarat Cosmin Necula, preluat de Agerpres.

Potrivit numărătorii paralele a PSD, la Târgu Ocna, Ștefan Silochi și-a reînnoit mandatul de primar, iar la Onești, Nicolae Gnatiuc a fost ales, pentru prima dată, în funcția de primar, ambii sunt membri ai PSD.

La Moinești, Viorel Ilie, iar la Dărmănești, Constantin Toma, ambii membri ai ALDE, au fost realeși, a declarat pentru AGERPRES Constantin Avram, liderul băcăuan al acestui partid după efectuarea numărătorii paralele.

Social democratul Vasile Zaharia a câștigat funcția de primar al orașului Buhuși.

La Slănic Moldova s-a înregistrat o surpriză, fostul primar PSD Andrei Șerban pierzând în fața lui Gheorghe Baciu PNL, au anunțat liberalii după efectuarea numărătorii paralele.

În județul Bacău au votat 272.982 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 45,14% la sută.