Cosmin Olăroiu, prima reacţie despre negocierile cu FRF. De ce nu a ajuns SELECŢIONER

Cosmin Olăroiu a dat detalii despre discuţiile cu oficialii FRF legate de preluaarea echipei naţionale a României.

13 iul. 2016, 19:13
Cosmin Olăroiu, prima reacţie despre negocierile cu FRF. De ce nu a ajuns SELECŢIONER

Cosmin Olăroiu a precizat că nu a primit o ofertă din cauză că este sub contract încă doi ani de acum încolo cu Al Ahli Dubai.

„De-a lungul timpului a mai fost o dată când am renunţat la un contract pentru a prelua echipa naţională şi atunci mi s-a spus să mai aştept puţin şi încă puţin, iar între timp am semnat un nou contract şi am plecat.

Au mai fost discuţii, nu oferte, ca să nu se înţeleagă că Olăroiu e prea scump, Olăroiu vrea prea mulţi bani. Chiar acum am citit, mi-a arătat cineva un articol, că am cerut 750.000 sau ceva de genul asta.

Discuţiile între mine şi preşedinte s-au rezumat la: dânşii mi-au spus că vor să colaboreze cu mine, iar eu le-am spus că am un contract încă 2 ani cu Al Ahli. Aici s-a terminat toată discuţia. N-a existat nicio negociere.

Când am venit în România, la Steaua, pe o perioada scurtă pentru că semnasem cu Al Ain, şi i-am ajutat atunci la câştigarea Cupei, nu mi-a dat nici un ban, n-am câştigat nici un ban. Am fost antrenorul naţionalei Arabiei Saudite şi puteţi întreba oamenii de acolo, nu mi-au dat nici măcar un leu. N-am primit nici un ban. Cum aş putea să vin în România, la naţională, şi să pretind un salariu ca acolo sau un salariu foarte mare? Eu ştiu condiţiile din România, posibilităţile de aici.

Chiar dacă mi s-ar da un salariu, problema ar fi să fie nişte clauze, pentru că de fapt lumea nu înţelege. În antrenorat, salariul antrenorului e garanţia lui de a lucra şi de a fi lăsat să lucreze. Dacă ai un antrenor care câştigă câteva sute de mii, vorbim în Golf, şi vrei să-l dai afară, îl dai imediat. Îi plăteşti banii şi a plecat. Aici dacă ai un antrenor care are salariu foarte mare, te mai gândeşti un pic şi atunci e o protecţie a antrenorului.

Însă la nivelul de echipa naţională a României nu s-a pus nici un moment problema, nici o secundă nu s-a discutat de vreo sumă. Eu le-am spus că mai am 2 ani de contract, nu pot în momentul de faţă.

Eu pot fi liber peste o lună şi echipa naţională poate să aibă antrenor. Sau noul antrenor al echipei naţionale să facă o treabă foarte bună şi să fie lăsat în continuare, de ce trebuie schimbat? Dacă vreodată va există acest «timing» ca eu să nu fiu sub angajament şi să am posibilitatea de-a antrena echipa naţională, aş face-o cu mare plăcere. Însă nu e un lucru care depinde de mine”, a spus Cosmin Olăroiu la Dolce Sport.