Cosmin Prelipceanu, derapaj grav în direct! „Să-i scăpăm pe copii de părinții lor”. Sorin Cîmpeanu a rămas şocat: „Nu pot să fiu părtaş la această afirmaţie”

Cosmin Prelipceanu, moderatorul Digi 24, a şocat audienţa postului de ştiri cu o afirmaţie care l-a lăsat cu gura căscată până şi pe Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

28 sept. 2021, 23:21
Cosmin Prelipceanu, derapaj grav în direct! „Să-i scăpăm pe copii de părinții lor”. Sorin Cîmpeanu a rămas şocat: „Nu pot să fiu părtaş la această afirmaţie”

Discuţia referitoare la situaţia şcolilor din România în perioada pandemiei de COVID a luat o întorsătură care i-a lăsat pe mulţi cu semne de întrebare. Cosmin Prelipceanu, moderatorul emisiunii de la Digi 24, l-a întrerupt pe Sorin Cîmpeanu, care vorbea despre promovarea campaniei de vaccinare în rândul părinţilor, pentru a spune că şcoala ar trebui „să-i scape pe copii de părinţii lor”.

La auzul acestor cuvinte, ministrul Educaţiei a mărturisit că nu poate fi „părtaş la o asemenea afirmaţie”. Moderatorul a insistat, spunând că „ba da, vă spun eu, asta ar trebui să se întâmple”.

Dialogul şocant dintre Cosmin Prelipceanu şi Sorin Cîmpeanu:

Prelipceanu

: Dacă suntem în țara în care o treime sunt vaccinați în condițiile în care oamenii mor în spitale, este absolut clar că avem o problemă de educație. Oamenii în țara asta nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte.

Cîmpeanu: Din păcate…

Prelipceanu: N-ar fi bine ca măcar de copiii lor să avem grijă? Măcar copiii lor să înțeleagă asta. Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala

Cîmpeanu: Nu pot să fiu părtaș la această afirmație.

Prelipceanu: Ba da, vă spun eu, asta ar trebui să se întâmple.

Momentul cu dialogul scandalos poate fi urmărit în video-ul de mai jos, de la minutul 21.42:

Afirmaţia total neinspirată pe care a făcut-o realizatorul tv a fost remarcată şi Clarice Dinu, redactorul-şef al Hotnews, care a transmis că „acest dialog ar trebui predat la cursul de „așa nu””.