Cosplayerii din Europa de Est se reunesc la Comic Con pentru Cosplay World Masters

Cosplay World Masters, unul dintre cele mai mari concursuri internaționale de cosplay, își va desfășura finala regională la în cadrul East European Comic Con. Astfel, cei mai buni cosplayeri din România, Bulgaria, Ungaria și Serbia se vor reuni la București și își vor demonstra talentele într-o competiție aprigă și cu o miză pe măsură. Câștigătorii din fiecare țară vor ajunge în finala mare Cosplay World Masters ce va avea loc la Lisabona la începutul lunii octombrie.

07 apr. 2015, 13:42
Cosplayerii din Europa de Est se reunesc la Comic Con pentru Cosplay World Masters

Juriul compus din cosplayeri internaționali de top va decide cine merge în finala din Portugalia ținând cont de calitatea costumului, cât de bine seamană cu personajul de referință, dar și de prestația scenică. Înscrierile se fac pe site-ul Comic Con la secțiunea Cosplay.

Este a doua competiție importantă ce se va desfășura la East European Comic Con după finala est-europeană de gaming ESL SEE.

Evenimentul va avea loc în perioada 8-10 mai la Romexpo și va oferi cadrul ideal pentru interacțiunea dintre fani și actori de la Hollywood, cosplayeri internaționali, artiști grafici sau celebrități din mediul online.

Astfel, în perioada 8-10 mai ai șansa să îi cunoști pe Manu Bennett (Crixus din Spartacus), Robert Knepper (T-bag din Prison Break), John Noble (Walter Bishop din Fringe, Denethor din Stapanul Inelelor), Kristian Nairn (Hodor din Game of Thrones), Osric Chau (Kevin Tran din Supernatural) sau Dan Starkey (Strax din Dr. Who). Totodată, publicul va putea afla secretele din spatele canalului Vsauce chiar de la creatorul sau, Michael Stevens, care va susține un panel special.

În plus, nicio celebritate online din România nu va lipsi: Creative Monkeyz, Doza de Haș, Sector 7, 10 lucruri, Zmenta, Romercial, Rezumatul Zilei, Dani pe net și Bobospider.

Lor li se alatură artiștii Skies of Fire, Marco Santucci, Bobmeatbag și Sycra, iar un „oaspete” aparte va fi Tronul de Fier din celebrul serial Game Of Thrones, adus special la noi în țară de către HBO Romania.

Programul detaliat poate fi consultat la adresa www.comic-con.ro. Abonamentele pot fi achiziționate din rețelele Eventim și My Ticket la pretul de 69 de lei, iar in ultima săptămână costul va fi de 79 de lei.

East European Comic Con este organizat de Asociația Culturală Kesenai și Kickoff Events.