Costel Alexe îl acuză pe Maricel Popa, fostul preşedinte al CJ Iaşi, că a furat pagina de Facebook a instituţiei

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, îl acuză pe liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, fost preşedinte al CJ Iaşi, că a furat pagina de Facebook a instituţiei, în încercarea de îi a bloca activitatea.

14 ian. 2021, 17:43
Costel Alexe îl acuză pe Maricel Popa, fostul preşedinte al CJ Iaşi, că a furat pagina de Facebook a instituţiei

Costel Alexe, fostul ministru al Mediului şi actual Preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, îl acuză pe fostul preşedinte al CJ, Maricel Popa (PSD), că ar fi transformat pagina de Facebook a instituţiei în pagina sa personală, încercând astfel să blocheze activitatea consiliului.

”Metehne vechi în medii noi! Maricel Popa nu acceptă înfrângerea şi continuă prin toate mijloacele să împiedice buna desfăşurare a activităţii Consiliului Judeţean Iaşi. Mai nou, acest individ asupra căruia am atras în mai multe rânduri atenţia cu privire la incapacitatea sa de a administra activitatea Consiliului Judeţean Iaşi, a FURAT astăzi pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Iaşi”, a scris, joi, pe Facebook, Costel Alexe.

„Furtul” a fost reclamat şi într-un comunicat de presă emis de Consiliul General.

Pagina de Facebook a CJ Iaşi a fost transformată ilegal în pagina personală a actualului senator PSD Iaşi, Maricel Popa

În perioada următoare, conducerea Consiliului Judeţean Iaşi va demara o anchetă internă cu privire la modul în care pagina de facebook a instituţiei a fost însuşită de fostul preşedinte, actual senator PSD Iaşi, Maricel Popa.”, se arată în comunicatul instituţiei.

Acesta consideră că ”nu este posibil ca o pagină oficială, a unei instituţii publice să fie administrată pe “persoană fizică” de un angajat cu contract pe perioadă determinată, despre care PNL Iaşi a atras atenţia în mai multe rânduri că lucra la promovarea PSD Iaşi, utilizând resursele şi timpul CJ Iaşi”.

„Astăzi furtul a fost desăvârşit prin modificarea numelui paginii din “Consiliul Judeţean Iaşi” în “Senator Maricel Popa”. Adresa de web, adresa fizică, numărul de telefon, precum şi alte informaţii cu scop de identificare au rămas cele ale Consiliului Judeţean. Astfel, pe lângă furtul evident de imagine se încearcă şi inducerea în eroare a ieşenilor cu privire la datele de contact ale vremelnicului senator sau chiar cele ale CJ Iaşi”, a mai scris Alexe.

Costel Alexe cere predarea paginii către titularul de drept, CJ Iaşi

”Somez pe această cale predarea paginii către titularul de drept – Instituţia Consiliul Judeţean Iaşi – şi încetarea acestor acţiuni premeditate de încercare a blocării activităţii CJ. În acelaşi timp, în cazul în care pagina nu va fi predată titularului de drept vom depune o plângere pentru furt şi vom deschide şi o acţiune în instanţă, inedită ce-i drept, dar totuşi de o gravitate reală”, a mai scris Alexe pe Facebook.

Maricel Popa, la rândul său, a emis miercuri un comunicat în numele PSD Iaşi, prin care îi cere lui Costel Alexe demisia din toate funcţiile deţinute, după actualul preşedinte al CJ Iaşi a fost pus sub urmărire penală de către DNA.

Procrurorii DNA au dispus joi efectuarea urmăririi penale față de Costel Alexe, la data faptelor exercitând funcția de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și instigare la delapidare, şi faţă de o altă persoană aflată în funcție de conducere în cadrul unei societăți comerciale cu activitate în siderurgie, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și delapidare.

În referatul DNA se arată că „în perioada martie-aprilie 2020, suspectul Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură)”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Din 8 februarie majoritatea şcolilor se vor redeschide”. Care sunt scenariile