Costel Alexe respinge acuzaţiile din scandalul Romsilva. „Este o regie autonomă cu reguli clare privind angajările”

Liberalul Costel Alexe, fost ministru al Mediului şi actualmente preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, a declarat, miercuri, că angajările din cadrul Romsilva nu au intrat în atribuţiile sale, cu toate că regia se află sub autoritatea Ministerului Mediului.

21 apr. 2021, 13:54
Costel Alexe respinge acuzaţiile din scandalul Romsilva. „Este o regie autonomă cu reguli clare privind angajările”

Costel Alexe respinge acuzaţiile din scandalul Romsilva, despre care spune că este o regie autonomă în care angajările se fac către reprezentanţii acestei instituţii şi „nu sunt atributul ministrului sau aparatului de lucru din minister”.

„Ministerul Mediului nu are atribut de a interveni în angajările făcute la Romsilva sau alte entităţi. După cum bine ştiţi, Romsilva este o regie autonomă cu reguli clare în ceea ce priveşte angajarea sau înlocuirea unor directori cu o specificitate anume. Nici ca ministru nu am avut astfel de intervenţii. Şi după difuzarea materialului lucrurile sunt neclare, pentru că acolo avem o incursiune de insinuări, rupturi din context. Vreau să îi asigur pe cetăţenii României că la Ministerul Mediului cu toate altele sunt atribuţiile ministrului şi, evident, nu politica de cadre”, a declarat Costel Alexe, conform Agerpres.

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că a accepta demisia lui Gelu Puiu din funcţia de secretar de stat în Ministerul Mediului. Demisia secretarului de stat Gelu Puiu vine în contextul unui reportaj RECORDER despre modul în care acesta a eliberat din funcții mai multe persoane, totul pentru membrii de partid.

Citeşte şi: O nouă demisie în Guvernul Cîțu! Premierul a acceptat-o imediat

Recorder a difuzat mai multe înregistrări care arată cum mai mulți șefi de direcții silvice din țară au fost schimbați din funcție în urma unor șantaje coordonate chiar de persoane aflate în vârful Ministerului Mediului. Persoana care ar fi pus în practică toate aceste abuzuri este chiar Gelu Puiu. Potrivit Recorder, Gelu Puiu s-a lăudat că a schimbat din funcție mai bine de 20 de directori din sistemul silvic printr-o metodă simplă și eficientă: amenințări cu controale care vor găsi cel puțin o neregulă. Mai departe, Gelu Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcțiile au fost eliberate.

Întrebat dacă Gelu Puiu ulterior îl informa dacă funcţiile au fost eliberate, aşa cum se vehiculează în spaţiul public, Costel Alexe a negat informaţia.

„Aveam discuţii cu secretarii de stat cu tot ce înseamnă activitatea ministerului, mai ales atunci când erau plângeri sau sesizări ale unor instituţii sau cetăţeni ai României”, a spus fostul ministru Mediului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Gelu Puiu a explicat de ce a demisionat. Secretarul de stat a fost filmat în timp ce şantaja directorii Romsilva!


loading...
Partenerii noștri