Costel Biju a fost oprit de Poliția Rutieră din București și testat pentru consumul de alcool, dar și pentru substanțe interzise. Oamenii legii au descoperit că celebrul cântăreț avea o alcoolemie de 0,13 în aerul expirat.
După ce în urmă cu 10 zile, Jador a fost oprit de un echipaj de poliție și testat pe loc cu aparatul Drug Test și s-a dovedit că a consumat opiacee, Costel Biju a fost și el tras pe dreapta de către oamenii legii, fiind testat atât pentru alcool, cât și pentru droguri.
Celebrul cântăreț a anunțat și pe rețelele de socializare că a fost oprit de oamenii legii, spunând: „Am pus-o”.
Într-o postare făcută pe rețelele de socializare, Costel Biju s-a lăudat că rezultatele de la DrogTest au ieșit negative. Pentru a nu exista suspiciuni, artistul a filmat aparatul cu care a fost testat.
„Ia uitați, mă, toate negative”, a spus Costel Biju.
Totuși, artistul nu a menționat și rezultatul testului pentru alcool. Oamenii legii au descoperit că artistul a avut o alcoolemie de 0,13 în aerul expirat. Din acest motiv, autoritățile au decis să îi suspende permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.
Rezultatul lui Costel Biju la DrogTest a fost negativ, însă situația lui Jador este diferită. La data de 14 mai, artistul a fost oprit de poliție.
„În urma testării preliminare cu aparatura din dotare, conducătorul auto a fost condus la I.N.M.L., în vederea prelevării de mostre biologice, urmând a fi dispuse măsuri în funcție de rezultatele buletinului de analiză toxicologică”, se arăta atunci în comunicatul emis de Brigada Rutieră a Capitalei.
La scurt timp, a venit și confirmarea de la INML, în probele biologice recoltate fiind depistate opiacee. Astfel, dosarul s-a transformat într-un caz penal. Totuși, cunoscutul cântăreț a declarat că testul a ieșit pozitiv din cauza steroizilor.
„A fost deschis dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. 2 din Codul Penal. În urma administrării întregului material probator (…), organul de cercetare penală (…) va formula propuneri corespunzătoare către unitatea de parchet competentă teritorial.”, au declarat surse juridice.