Costel Căşuneanu e noul lider în Super Rally. A câştigat cursa de la Târgu Mureş

Costel Cășuneanu a obținut prima sa victorie la general, impunându-se în etapa a doua a Campionatului Național de Super Rally. Evenimentul, care a avut loc în centrul municipiului Târgu Mureș, a strâns mii de spectatori curioși pentru a vedea spectacolul cailor putere.

19 iun. 2019, 15:13
Costel Căşuneanu e noul lider în Super Rally. A câştigat cursa de la Târgu Mureş

La capătul celor patru manșe de concurs, Costel Cășuneanu, pe o Skoda Fabia R5, a fost desemnat cel mai rapid și a urcat pe prima poziție a podiumului. Totodată, acesta este și noul lider al campionatului de super rally.

Cu licență anuală în Super Rally, Cășuneanu, care merge atât la raliuri, cât și la viteză în coastă în acest sezon, se simte excelent pe circuitele stradale, asta după ce la Mangalia, în etapa inaugurală, obținuse podiumul. Acesta e cunoscut pentru faptul că în trecut a concurat cu succes, atât la off road, cât și la rally raid.

Costel Căşuneanu a avut un start excelent încă din calificările de la Târgu Mureș și a terminat al doilea, în spatele lui Armando Battochi (Ferrari 458 Challenge), la numai 300 de miimi în spatele acestuia. În finală, Cășuneanu a înregistrat un incredibil 03:19,153 în manșa a treia, cu peste trei secunde în fața lui Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), care a încheiat tot manșa a treia în 03:22,416.

Cășuneanu a fost felicitat și de Mihai Leu, care a fost prezent atât din postura de organizator, cât și de pilot. Fostul campion mondial la box, care a participat cu un Ferrari 458 Challenge, a încheiat al doilea etapa de la Târgu Mureș. Următoarea rundă va avea loc la Craiova în luna septembrie.

În clasamentul open al Campionatului Național de Super Rally, Costel Cășuneanu ocupă prima poziția la jumătatea sezonului. Cu 19 puncte adunate, acesta domină autoritar topul, al doilea clasat fiind Robert Barabas, cu 13 puncte, iar pe 3 este Titi Aur, cu 10 puncte.