Costel Căşuneanu, la al doilea titlu de campion din carieră. Şi-a asigurat locul 1 în Bănie: i-a întrecut pe Dani Oţil şi Titi Aur

Costel Cășuneanu jr a fost cel mai rapid dintre piloții care s-au întrecut în week-end în a treia etapă din Campionatul Național de Super Rally, care a avut loc pe străzile Craiovei. În manșele finale, acesta a reușit să obțină un timp mai bun decât Dani Oțil și Titi Aur.

16 sept. 2019, 14:33
Costel Căşuneanu, la al doilea titlu de campion din carieră. Şi-a asigurat locul 1 în Bănie: i-a întrecut pe Dani Oţil şi Titi Aur

Costel Cășuneanu a început excelent și runda desfășurată în centrul Băniei, după podiumul de la Mangalia și victoria de la Târgu Mureș. Pe o Skoda Fabia R5, acesta s-a poziționat ca lider încă din calificări în aplauzele celor aproximativ 10.000 de spectatori.

În manșele finale, pilotul originar din Bacău a bifat timpul zilei, încheind traseul de concurs în 03:19,153. Acesta i-a devansat pe Dani Oțil și pe Titi Aur, cei care l-au urmat în clasamentul general al rundei.

Victoria i-a asigurat lui Costel Cășuneanu jr titlul de campion general al Campionatului Național de Super Rally, o premieră în cariera sa. Acesta va celebra succesul chiar în runda finală, programată în perioada 25-26 octombrie la București.

„E o victorie muncită, sunt bucuros pentru acest rezultat și abia aștept finala de la București. Am învățat să nu mă mai bucur dinainte și prefer să iau totul pas cu pas”, a spus Cășuneanu la finalul etapei de la Craiova.

Titlul de la Super Rally este al doilea din cariera sa după ce a devenit campion național și la Off Road, chiar la clasa regină, Extrem. Mai mult, în cariera lui Cășuneanu jr se mai regăsesc un titlu la hard enduro, un loc 6 în Campionatul Mondial de Rally Raid, dar și rezultate excelente în raliuri și viteză în coastă.

Un total de 37 de piloți s-au întrecut în evenimentul organizat în zona pasajului Universitate din Craiova. Printre cei care au asistat la etapă s-a numărat și luptătorul Cătălin Moroșanu, acesta alegând să concureze din dreapta unuia dintre concurenți.