Mutări-bombă în Liga 1: Costel Gâlcă la Universitatea Craiova, Dan Petrescu la CFR Cluj

Costel Gâlcă revine după nouă ani în România şi va fi noul antrenor al celor de la Universitatea Craiova, în timp de Dan Petrescu se întoarce la CFR Cluj după o experienţă ratată în Coreea de Sud.

15 apr. 2024, 10:51
Mutări-bombă în Liga 1: Costel Gâlcă la Universitatea Craiova, Dan Petrescu la CFR Cluj
Mutări-bombă în Liga 1: Costel Gâlcă la Universitatea Craiova, Dan Petrescu la CFR Cluj

Costel Gâlcă la Universitatea Craiova, Dan Petrescu la CFR Cluj. Mihai Rotaru, acţionarul majoritar al celor de la Universitatea Craiova, a bătut palma cu Constantin Gâlcă. Antrenorul în vârstă de 52 de ani preia echipa olteană după demiterea lui Ivaylo Petev şi ar putea sta pe banca alb-albaștrilor încă de la următorul meci, cu Sepsi, în deplasare, programat, duminică, la ora 19:00, scrie GSP. Costel Gâlcă le-a mai antrenat pe Almeria B, Romania U17, FCSB, Espanyol, Al-Taawoun, Al-Fayha, Vejle, Al-Hazem şi Radomiak Radom.

Citeşte şi: Acuzaţii penale pentru Anamaria Prodan. Ce ar fi făcut impresara pentru a-l ajuta pe Reghecampf: „Aşa-ţi trebuie!”

De asemenea, Nelu Varga, patronul lui CFR Cluj, a anunţat că Dan Petrescu a semnat cu echipa lui un contract pe trei ani, imediat după eșecul cu FCSB, 0-1. Acordul intră în vigoare la finalul sezonului. S-a semnat totul, Dan Petrescu nu a vrut să preia acum echipa, are nevoie de o perioadă de pauză, scrie Fanatik.

Citeşte şi: Câte clase are, de fapt, Ion Ţiriac. Miliardarului nu prea i-a plăcut şcoala!

Dan Petrescu era liber după despărțirea de Jeonbuk, din Coreea de Sud. El a plecat după o serie de rezultate modeste, în urma cărora Jeonbuk era pe ultimul loc în campionat. Fosta echipă a lui Petrescu era singura din prima ligă sud-coreeană fără succes în actuala ediție de campionat, în şase etape. În ziua în care Dan Petrescu s-a despărțit de Jeonbuk, Adrian Mutu și-a dat demisia de la CFR Cluj. Echipa din Gruia a fost preluată apoi de interimarii Francisc Dican și Ovidiu Hoban. Pentru Dan Petrescu va fi al patrulea mandat pe banca celor de la CFR Cluj, echipă alături de care a cucerit patru titluri de campioană.

Dan Petrescu le-a mai antrenat, printre altele, pe Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Jiangsu, Al-Nasr, Guizhou Hengfeng, Kayserispor şi Jeonbuk.