COSTEL GÂLCĂ: „A fost decizia patronului cu privire la jucătorii excluşi, nu pot comenta”

Rapid a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Steaua, în derbiul etapei a XVIII-a a Ligii I, unicul gol al meciului fiind marcat de Marcel Gecov, în minutul 60.

22 feb. 2015, 20:59
COSTEL GÂLCĂ: „A fost decizia patronului cu privire la jucătorii excluşi, nu pot comenta”

COSTEL GÂLCĂ: „Ştiam că o să fie greu. Jucătorii care au venit la Rapid au experienţă foarte mare. Nu ne-am creat prea multe ocazii, puteam totuşi să înscriem măcar un gol. Au stat în jumătatea lor şi au lovit pe contraatac. S-a simţit lipsa lui Prepeliţă, un jucător important pentru noi, la fel şi Arlauskis. Suporterii au dreptul după acest meci să fie supăraţi. A fost decizia patronului cu jucătorii care nu prelungesc, nu am nimic de comentat. A fost un meci nu prea reuşit, dar am avut ocazii de a marca. Eu am spus de la început, pentru mine campionatul nu e cîştigat. Avem nevoie de toţi jucătorii, de jucătorii importanţi pe care i-am avut. Să aduci jucători noi să se integreze e prea mult. Fac un joc, două bune, dar au prea puţin timp cu noi”, a declarat Costel Gâlcă la finalul partidei pe DigiSport.

Conducerea Stelei a decis, sâmbătă seară, să-l excludă din lot pe Giedrius Arlauskis pentru că nu a fost de acord cu prelungirea contractului.

Aceasta nu a fost singura lovitură pentru Gâlcă. Duminică dimineață, tehnicianul liderului a fost informat că, în afară lui Arlauskis, alți doi jucători sunt excluși din lot din motive similare. Este vorba despre Andrei Prepeliță (29 de ani) și despre Iasmin Latovlevici (28 de ani), alți doi jucători ale căror contracte expiră la finalul actualului sezon. 

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Este vorba despre Andrei Prepeliță (29 de ani) și despre Iasmin Latovlevici (28 de ani), alți doi jucători ale căror contracte expiră la finalul actualului sezon. 

„Acesta e un început de drum pentru ceea ce vrem să facem aici. Azi ne bucurăm, dar de mîine ne gîndim la următorul meci cu Viitorul. Dacă nu vom continua cu o victorie înseamnă că n-am făcut nimic.

Unii jucători au venit în această săptămînă, dar important e că oamenii au înţeles ce înseamnă Rapid. Am arătat frumos atît în tribune cît şi pe teren. A fost un pic de exces de zel la cartonaşul roşu al lui Săpunaru.

Prefer să nu comentez arbitrajul. Una peste alta, trăim jocul, ne fierbem la marginea terenului. Echipa a avut un spirit frumos, au muncit toţi jucătorii. E foarte important să rămînem cu picioarele pe pămînt”, a spus antrenorul Rapidului, Cristi Pustai la Dolcesport.

Căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru a dezvăluit la finalul jocului că nu contestă eliminarea şi îşi asumă cartonaşul roşu încasat pe finlul partidei, „Mă aşteptam să avem un meci greu. Sînt obişnuit cu meciuri tari contra Stelei. Eliminarea nu o contest. Sunt obişnuit cu aceste lucruri, sint greşeli ale mele şi mi le asum. Această victorie este foarte importantă, deoarece începem cu dreptul returul. Acum urmează o noua finală, deoarece este păcat să nu cîştigăm următorul joc, după ce ne-am impus în Ghencea. Rapid trebuie să se salveze de la retrogradare”, a spus Săpunaru.

Campioana Steaua a fost învinsă surprinzător de codașa Rapid cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, în Ghencea, într-un meci din etapa a 18-a a Ligii I de fotbal.