Costel Ghimiş, noul şef al Poliţiei Caracal. În urmă cu doi ani a picat ruşinos examenul pentru această funcţie cu 5,80

Poliţia Caracal are de azi un nou şef. Costel Ghimiş a susţinut în urmă cu 2 ani un examen pentru această funcţie, dar a picat ruşinos cu nota 5,80. Între timp fostul poliţist demis după cazul Alexandra a depus actele de pensionare şi cel mai probabil va primi o pensie de 12.000 de lei.

05 aug. 2019, 14:07
Costel Ghimiş, noul şef al Poliţiei Caracal. În urmă cu doi ani a picat ruşinos examenul pentru această funcţie cu 5,80

Noul şef al Poliţiei Caracal, Costel Ghimiş, a picat cu 5,80 concursul pentru această funcţie susţinut în noiembrie 2017. Costel Ghimiş a participat la concurs după ce în perioada iulie – decembrie 2017 a asigurat interimatul pentru această funcţie. El picat concursul în faţa contracandidatului său, Nicolae Mirea, care a obţinut nota 7,95.

Costel Ghimiş a ocupat anterior funcţia de şeful biroului de ordine publică din Caracal. Rezultatele concursului pentru funcţia de şef al Poliţiei Caracal sunt şi în prezent pe site-ul IPJ Olt.

Acesta a fost numit luni la conducerea Poliției Caracal.

La conducerea Poliţiei Caracal a fost împuternicit şi un adjunct, respectiv inspectorul principal Nicuşor Ţucma, care a ocupat până acum funcţia de şef al Secţiei 5 de Poliţie Rurală Deveselu.

Fostul ministru de Interne Nicolae Moga a anunţat pe 26 iulie că va fi înlocuită conducerea Poliţiei Caracal din cauza modului în care a fost gestionat cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu.

Tot fostul ministru Nicolae Moga a decis schimbări din funcţiile de conducere şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, fiind încetate împuternicirile atât pentru şeful inspectoratului judeţean cât şi pentru cei doi adjuncţi ai săi. În locul foştilor şefi au fost împuterniciţi Vasile Armaşu în funcţia de şef al inspectoratului şi Neţoiu Laurenţiu şi Cătălin Marin Comănceanu în cele două funcţii de adjuncţi.

Fostul şef al Poliţiei Caracal, comisarul şef Nicolae Mirea, a fost demis după intervenția în cazul Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani care a sunat la 112 pentru a anunța că a fost răpită. El declara atunci că, din punctul său de vedere, polițiștii au acționat „perfect” și nu are ce să își reproșeze. El a depus actele pentru pensionare, iar deputatul USR Claudiu Năsui scria că pensia polițistului va fi de 12.000 de lei.