Costel Pantilimon este cel mai bun portar din Premier League. I-a devansat pe Hart şi De Gea

Costel Pantilimon este portarul cu cel mai bun procentaj de mingi salvate din Premier League, conform Opta. Românul a parat 79% dintre mingile trase spre poarta sa, fiind mai bun la acest capitol decât David de Gea (Manchester United), Hugo Lloris (Tottenham), Joe Hart (Manchester City) sau Thibaut Courtois (Chelsea).

15 dec. 2014, 06:51
Costel Pantilimon este cel mai bun portar din Premier League. I-a devansat pe Hart şi De Gea

Costel Pantilimon a avut 26 de intervenţii în 7 meciuri jucate în acest sezon pentru Sunderland, media sa de 3,71 intervenţii pe meci fiind cea mai bună din Premier League.

Prestaţiile portarului român au fost excelente, în cele şapte meciuri jucate de Sunderland cu Pantilimon titular în Premier League, „pisicile negre” câştigând opt puncte. În acest timp, Pantilimon a primit doar şapte goluri, patru dintre ele în eşecul cu Manchester City de acum trei etape, scor 1-4. În schimb, Pantilimon nu a încasat gol în trei meciuri, „clean sheet”-urile venind în meciuri cu Leicester, Chelsea şi Liverpool.

Citeşte şi Gest ULUITOR făcut de fotbaliştii lui SUNDERLAND. Pantilimon, BUN DE PLATĂ

Potrivit statisticilor Opta, Pantilimon are 79% procentaj de parare a şuturilor, cel mai bun din Premier League. Românul îi devansează în acest top pe Lukasz Fabianski (Swansea), cu 74% şi David de Gea (Manchester United), care are 73%.

Pantilimon se descurcă excelent şi la media mingilor parate din acest sezon de Premier League. Cele 26 de intervenţii reuşite de fostul goalkeeper al lui City în şapte meciuri îi oferă o medie de 3,71 intervenţii pe meci, mult peste David de Gea (2,93 intervenţii / meci), Hugo Lloris (2,93 intervenţii / meci), Joe Hart (2,06 intervenţii / meci) sau Thibaut Courtois (2,12 intervenţii / meci).