Costi Alecu, supranumit „Regele criptomonedelor”, extrădat în SUA pentru o țeapă de 9 milioane de dolari

Costi Alecu, cunoscut și sub denumirea "Regele criptomonedelor", a fost extrădat, pe 19 iulie, în SUA pentru o fraudă de 9 milioane de dolari.

27 iul. 2021, 16:30

Costi Alecu, cunoscut și ca „Regele criptomonedelor”, este acuzat că ar fi organizat alături de de fosta lui iubită, Daniela Petrișor și de Mădălin Ghinea, o grupare specializată în licitații false pe internet, activitate prin care ar fi păgubit mai mulți cetățeni americani.

Prin intermediul grupării infracționale, Alecu ar fi scos la licitație mai multe produse de lux, pe care le-ar fi vândut prin licitație, mai multor cetățeni din SUA, Marea Britanie și India.

După ce clienții virau banii, membrii grupării, în frunte cu Alecu, virau banii în moneda virtuală Bitcoin.

Costi Alecu a fost extrădat în SUA, pe 19 iulie și a fost încarcerat, o zi mai târziu, alături de unul dintre complicii săi, Mădălin Ghinea, într-o închisoare din comitatul Mahoning, statul Ohio. Autoritățile din SUA îi acuză pe aceștia de o fraudă de 9 milioane de dolari, în perioada iulie 2008 – august 2020. Inculpații fi pus la punct o schemă online pentru a vinde mașini, motociclete și alte articole, care nu au fost livrate niciodată cetățenilor care le cumpărau.

Procurorii au descoperit că gruparea posta pe site-uri de licitații, produse care de fapt nu existau, iar odată ce clienții creduli virau banii, așa zișii vânzători se făceau nevăzuți.

Costi Alecu așteaptă acum să fie judecat și deține în prezent carte de identitate de deținut în SUA și este dispus să colaboreze cu procurorii, în schimbul unei pedepse reduse. De asemenea, potrivit legii din SUA, Costi Alecu are ocazia să-și negocieze o pedeapsă mai mică pentru că nu se face vinovat de acte de violență.

Costi Alecu este ex-asociatul lui Răzvan, soțul Deliei, și fostul iubit prezentatoare TV Andra Trandaș. Acesta a fost arestat în România în luna martie, relatează CanCan, unde puteți afla mai multe informații despre subiect.