Costin Georgescu a murit la o clinică în Elveţia. Înhumarea va avea loc vineri la cimitirul Bellu

Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Informații, a murit vineri, la vârsta de 81 de ani. Acesta era internat în stare gravă la o clinică din Elveția.

28 iun. 2023, 18:03
Costin Georgescu a murit la o clinică în Elveţia. Înhumarea va avea loc vineri la cimitirul Bellu

Costin Georgescu, fostul director al Serviciului Român de Informații a murit fulgerător. Acesta era internat de joi la o clinică din Elveția. Starea acestuia de sănătate este extrem de gravă, iar familia a luat decizia de a-l transfera la un spital din Elveția. Din păcate, Costin Georgescu a murit.

Tragedie. Costin Georgescu, fost director SRI, a murit

„Așa cum ați aflat, cu multa tristețe și durere sufletească vă anunțăm că sufletul lui Costin Georgescu a plecat în veșnicie. Trupul său neînsuflețit va fi depus joi, 29 iunie 2023, ora 17:30 la biserica voievodală Sfântul Gheorghe-Nou din București, “kilometrul Zero”.
Pentru cei ce doresc să-și ia rămas bun, vă așteptăm, joi 29 iunie 2023, de la ora 19:00, la slujba de priveghere (Stâlpi) iar vineri 30 iunie 2023, de la ora 13:00, la slujba de înmormântare, tot în biserica Sfântul Gheorghe-Nou. Înhumarea va avea loc la cimitirul Bellu, de la ora 14:30, cu onoruri militare.

Importantă personalitate a societății românești postrevolutionare, Costin Georgescu lasă prin plecarea sa un mare gol în societatea românească și în sufletele noastre. Soț, tată, bunic și prieten adevărat, a fost un om demn, un mare patriot, de o înalta ținută morală.
Va rămâne veșnic în inimile noastre.
Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul în Împărăția Sa cea veșnică! Familia”

Costin Georgescu a fost numit în funcția de director al Serviciului Român de Informații pe 26 mai 1997. A demisionat din această funcție în decembrie 2000, după pierderea alegerilor de către CDR 2000.

În ianuarie 2001, a fost acreditat în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Cipru. A fost rechemat în țară pe 24 august 2004, potrivit Antena3.

Născut la Craiova, în februarie 1942, Costin Georgescu a fost membru PNL. El a fost deputat în perioada octombrie 1996 – iunie 1997.

Citeşte şi:

Milionarul Marius Ivan, fondator Henkel România, a murit încercând să facă o poză la cota 1400. Salvamontişii l-au recuperat dintr-o prăpastie de 50 de metri