Costoiu: Este important ca Iohannis să accepte invitaţia lui Ponta de a participa la dezbaterile electorale

Senatorul PSD Mihnea Costoiu subliniază că este important ca prezidenţiabilului ACL, Klaus Iohannis, să accepte invitaţia lui Victor Ponta de a participa la dezbaterile electorale, deoarece confruntarea propunerilor şi proiectelor celor doi candidaţi este o condiţie esenţială pentru un vot informat.

08 nov. 2014, 12:03
Costoiu: Este important ca Iohannis să accepte invitaţia lui Ponta de a participa la dezbaterile electorale

„Este în interesul consolidării procesului democratic ca votul din 16 noiembrie să fie precedat de o serie de dezbateri, privind marile probleme şi priorităţi ale României. Confruntarea propunerilor şi proiectelor celor doi candidaţi este o condiţie esenţială pentru un vot informat, precum şi o oportunitate pentru alegători de a alege, în cunoştinţă de cauză, candidatul care va trebui să ocupe pentru viitorii cinci ani prima funcţie în stat”, afirmă Mihnea Costoiu.

Senatorul social-democrat consideră că participarea la dezbateri „nu trebuie folosită drept tactică de campanie”.

„Nu cred că prezenţa sau, mai degrabă, lipsa de la dezbateri trebuie abordată din perspectiva intereselor de campanie. Este interesul legitim al alegătorilor să vadă dezbaterea dintre cei doi candidaţi şi orice tactici sau argumente electorale pălesc în faţa acestui imperativ. Cred că pentru toţi românii cel mai oportun curs de acţiune este ca domnul Iohannis să accepte participarea la cele patru dezbateri publice şi să renunţe la invocarea unor argumente lipsite de substanţă pentru a evita prezenţa la aceste confruntări”, conchide Mihnea Costoiu.