Costurile ASCUNSE din factura la curent electric. Cu ce sunt ÎNCĂRCAŢI consumatorii

Publicat: Miercuri, 04 Martie 2015 09:48 // Actualizat: Miercuri, 04 Martie 2015 11:31 // Sursa: romaniatv.net

Facturile la curent au ajuns în ultimii ani să includă de toate, însă tot mai puţin curent electric. Consumatorii sunt încărcați cu tot felul de costuri, astfel că electricitatea efectiv consumată într-o gospodărie abia se mai vede pe factura lunară. În schimb, plătim nu numai foarte multe taxe, ci și furturile și penele de curent.

Atunci când aprindem becul, pornim televizorul sau băgăm rufe la spălat, automat consumăm energie electrică. Când primim însă factura de la firma de distribuţie de electricitate, dacă ne uităm atent, vedem că plătim de fapt cu totul altceva. Spre exemplu, dintr-o factură de 100 de lei, energia electrică nu înseamnă decât 22 de lei. În rest, plătim de toate, potrivit România TV.

Citeşte şi Comisioanele la tranzacţiile cu cardul, afişate pe ecranele bancomatelor. Măsura va fi aplicată de marţi

37 de lei se duc pe tarifele de distribuţie, care ascund, de fapt, o mulţime de costuri de care cei mai mulți români habar nu au. Costurile cu furtul energiei electrice, de exemplu, sunt recunoscute legal, așa că românii corecţi plătesc şi pentru cei care fură energie electrică. Şi penele de curent sunt pe factură: costurile de intervenţie în caz de pană sau de înlocuire a componentelor stricate sunt acoperite de clienţi.

Tot pe factură apar tarifele de transport şi de susţinere a energiei verzi. Şi centralele termice care produc electricitate sunt subvenţionate de către toţi românii, deşi cei mai mulţi nu se încălzesc la sistemul centralizat. Tot pe factura de curent plătim şi taxa radio-tv, pentru susţinerea radioului public şi a televiziunii publice, chiar dacă preferaţi alte posturi. Şi nu în ultimul rând, o bună parte din factură înseamnă taxele încasate de stat. Numai TVA-ul înseamnă cam 20 la sută din total.

Citeşte şi Adolescentul-BOMBĂ. Înmagazinează în corpul lui curent electric pentru 500 de case VIDEO

Explicaţia acestor costuri care nu mai au legătură cu consumul efectiv de curent electric - guvernanţii ştiu că românii nu prea au de ales. Dacă nu plătesc factura, sunt debranşaţi.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
costuri ascunse costuri ascunse curent curent electric factură la curent
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 mar 10:55
...ajuns în ultimii ani să aibă de toate, însă tot mai puţin curent electric. Citește mai departe… …read more ...
1
EUR
4.8746
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H