COVID-19. Franţa a trecut de 6.500 de morţi, număr record de decese anunţate vineri

Franţa a raportat vineri un număr record de decese înregistrat în ultimele 24 de ore, 588, numărul celor decedaţi în spitale din cauza coronavirus ridicându-se astfel la 5.091. Acestora li se adaugă cei decedaţi din cauza COVID-19 în azilele de bătrâni, ceea ce face ca numărul total să ajungă la 6.507. 

03 apr. 2020, 17:34
COVID-19. Franţa a trecut de 6.500 de morţi, număr record de decese anunţate vineri

COVID-19. Ministerul Sănătăţii de la Paris anunţă că 5.091 de decese au fost consemnate în unităţile spitaliceşti, în timp ce 1.416 în azilele de bătrâni. Secretarul de stat Jerome Salomon a declarat că „niciodată în Franţa nu au fost atât de mulţi bolnavi în acelaşi timp la Terapie Intensivă, pentru o singură boală„.

Tot vineri, Franţa a anunţat că va modifica formatul examenului de bacalaureat, după mai bine de 200 de ani, din cauza îngrijorărilor legate de pandemia de coronavirus.

Amenzi pentru încălcarea izolării

În acelaşi timp, prefectul Poliţiei din Paris şi-a prezentat scuze publice după ce a sugerat că pacienţii cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă au ajuns în această situaţie pentru că nu au respectat dispoziţiile de izolare la domiciliu. Şeful Poliţiei din Paris, Didier Lallement, a făcut această declaraţie într-un interviu acordat postului de televiziune BFMTV în care a vorbit despre o misiune prin care Poliţia locală încearcă să se asigure că parizienii nu vor încălca regulamentul de izolare la domiciliu părăsind capitala Franţei cu ocazia sărbătorilor pascale.

Citeşte şi COVID-19. Spania este noul focar al pandemiei, peste 900 de decese, pentru a doua zi consecutiv

Nu trebuie să fiţi amendaţi ca să înţelegeţi că aceia care se află astăzi la spital, aceia care se află la terapie intensivă…sunt aceiaşi care nu au respectat dispoziţiile de izolare la domiciliu adoptate la începutul pandemiei„, a declarat Didier Lallement, ale cărui comentarii au generat reacţii furioase pe reţelele de socializare.

Regulamentele stricte de izolare la domiciliu au intrat în vigoare în Franţa pe 17 martie şi interzic rezidenţilor să îşi părăsească locuinţele în afara unor situaţii excepţionale, precum deplasarea la locul de muncă, programări medicale, cumpărături de produse esenţiale şi exerciţii fizice în regim limitat. Până miercuri, Poliţia franceză operase aproape 6 milioane de verificări după impunerea acestor reguli şi a acordat 359.000 de amenzi la nivel naţional pentru încălcarea dispoziţiilor menţionate.