Covid-19 în Formula 1. Sergio Perez, pilotul celor de la Racing Point, testat pozitiv: nu va participa la MP al Marii Britanii

Sergio Perez, pilotul celor de la Racing Point, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, astfel că nu va participa la Grand Prix-ul Marii Britanii din acest week-end.

31 iul. 2020, 04:36
Covid-19 în Formula 1. Sergio Perez, pilotul celor de la Racing Point, testat pozitiv: nu va participa la MP al Marii Britanii

Sergio Perez va sta în izolare şi va urma protocolul impus de autorităţile sanitare. De asemenea, şi apropiaţii pilotului au fost plasaţi în carantină. Oficialii Formulei 1 au asigurat că „acest incident nu va avea impact asupra cursei din week-end”.

Sergio Perez va fi înlocuit de Nico Hulkenberg, 32 de ani, care a evoluat ultima dată în F1 anul trecut, pentru Renault.

„Sergio  Perez a intrat în carantină în conformitate cu instrucțiunile autorităților de sănătate publică și va continua să urmeze procedura ordonată de aceste autorități”, a a nunţat Racing Point.

Sergio Perez se află pe locul șase în clasamentul general. Piloții de Formula 1 precum și staff-ul au voie înapoi pe circuit doar după ce au un test negativ, în timp ce în urma tuturor testelor efectuate până acum au existat doar două rezultate pozitive, niciunul dintre ele neavând legătură cu piloții.

Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii se va desfășura duminică, de la ora 16:00.