COVID-19 în Guvernul Austriei. Cancelarul Karl Nehammer este infectat

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, are COVID-19. După ce a primit confirmarea că este infectat cu virusul SARS-CoV-2, şeful Executivului de la Viena a intrat în izolare.

07 ian. 2022, 20:56
COVID-19 în Guvernul Austriei. Cancelarul Karl Nehammer este infectat
foto: Twitter

COVID-19 în Guvernul Austriei. Cancelarul Karl Nehammer s-a infectat cu noul coronavirus şi este nevoit să muncească în izolare, a anunţat Guvernul de la Viena, conform publicaţiei Die Presse.

Karl Nehammer a intrat în contact miercuri cu un membru al echipei de securitate care este bolnav de COVID-19. Cancelarul austriac a efectuat vineri testul şi a aflat că rezultatul este pozitiv, notează Mediafax.

Citeşte şi: Austria nu mai recunoaşte vaccinul Johnson. Certificatele verzi ale celor vaccinaţi cu acest ser vor fi anulate

COVID-19 în Guvernul Austriei. Starea lui Karl Nehammer după ce s-a infectat cu COVID-19

Conform Guvernului Austriei, cancelarul Karl Nehammer se simte bine, nu are simptome şi îşi desfăşoară activitatea din reşedinţa oficială.

„Nu există niciun motiv de preocupare, mă simt bine”, a transmis Karl Nehammer.

„Apelul meu este în continuare de a vă vaccina, de a face doze suplimentare, acestea vă protejează, cel mai probabil, de o evoluţie gravă”, a subliniat cancelarul Karl Nehammer.

În prima sa zi de muncă ca actual cancelar al Austriei, Karl Nehammer a anunțat cele mai recente rezoluții ale guvernului în cadrul unei conferințe de presă. În consecință, austriecii trebuie să se obișnuiască de acum înainte să poarte o mască FFP2 în aer liber dacă nu este posibil să se păstreze o distanță de doi metri. Acest lucru se aplică acum și zonelor pietonale sau cozilor din piețe.

Începând de săptămâna viitoare, masca FFP2, deja obligatorie în Austria din ianuarie 2021 în transportul public şi în spaţiile publice închise, va deveni obligatorie şi pe stradă, scrie thelocal.at.

Şeful guvernului austriac nu a exclus însă un nou lockdown dacă situaţia din spitale se va degrada, după ce precedentul lockdown din Austria s-a încheiat pe 12 decembrie pentru persoanele vaccinate. Persoanele nevaccinate rămân în continuare vizate de interdicţia de a-şi părăsi domiciliile.

Citeşte şi: Austria interzice purtatul măștilor sanitare în aer liber. Noul cancelar a decis că numai măștile FFP2 sunt acceptate pe stradă


loading...
Partenerii noștri