COVID-19 la Spitalul Militar Bucureşti. Şapte cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

Reprezentanții Spitalul Militar din Bucureşti au transmis într-un comunicat că şapte cadre medicale din această unitatesunt infectate cu noul coronavirus.

31 mart. 2020, 17:29
COVID-19 la Spitalul Militar Bucureşti. Şapte cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

„În concordanță cu prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal (GDPR), putem confirma că, la acest moment, la nivelul unității noastre, au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 7 cadre medicale, testarea acestora a respectat metodologia națională, fiind personal medical simptomatic.

S-a efectuat ancheta epidemiologică și s-au identificat contacții apropiați, aceștia fiind, la rândul lor, testați și autoizolați, fără evidențe, la acest moment, de transmitere secundară a infecției în rândul personalului medical”, se arată în comunicatul Spitalului Militar București.

Citeşte şi COVID-19. O maternitate a intrat în carantină după ce 5 asistente au fost confirmate cu coronavirus

„Spațiile unde au fost diagnosticate aceste personane au urmat procedurile stricte de dezinfecție și igenizare, conform standardelor internaționale în acest domeniu.

În acest context, dorim să accentuăm faptul că, nu există niciun risc de răspândire a infecției virale în rândul personalului medical și între pacienți și personalul medical, cazurile identificate fiind unele izolate, la care nu s-a identificat link-ul epidemiologic, mai ales în contextul transmiterii comunitare a virusului, așa cum este la acest moment.

Vă asigurăm, și pe această cale, că principala noastră misiune este aceea de a acorda un serviciu medical performant, în condiții de maximă siguranță și confort, pentru toți pacienții noștri, indiferent de sistemul acestora de asigurare, iar acest lucru nu se poate realiza fără un corp medical profesionist și apt din punct de vedere al sănătății, atât fizic, cât și mental”, se mai arată în comunicatul de la Spitalul Militar București.