COVID-19. Marea Britanie a depăşit China la numărul de morţi. Cel mai negru bilanţ în Regatul Unit, de la începutul pandemiei

COVID-19. Marea Britanie a raportat vineri un număr record de morţi de la începutul pandemiei de coronavirus, 684. Astfel, numărul total al deceselor în Regatul Unit l-a depăşit pe cel din China, ajungând acum la un total de 3.605.

03 apr. 2020, 13:16
COVID-19. Marea Britanie a depăşit China la numărul de morţi. Cel mai negru bilanţ în Regatul Unit, de la începutul pandemiei

COVID-19. Bilanţul anunţat vineri este cu peste 100 de morţi mai mare decât cel din ziua anterioară, când autorităţile de la Londra anunţaseră 569 de persoane decedate. În momentul de faţă, pe teritoriul Marii Britaniii sunt infectate cu coronavirus 38.168 de persoane.

Bilanţul pe ţările componente ale Regatului Unit, Scoţia a anunţat 46 de noi decese, ajungând la un total de 172, iar în Ţara Galilor s-au înregistrat 24 de noi decese, ajungând la un total de 141.

Citeşte şi COVID-19. Franţa a anunţat într-o zi peste 1.300 de decese. 884 de cazuri au un statut special

În acelaşi timp, tot vineri, prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a anunţat prelungirea carantinei în care se află dincolo de cele şapte zile recomandate de autorităţile sanitare britanice, până când îi vor dispărea simptomele, asta după ce, în urmă cu două săptămâni, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. „Mă simt mai bine, am în continuare unul dintre simptome, am în continuare temperatură, trebuie să-mi continui carantina„, a anunţat Boris Johnson.