COVID-19. Măşti speciale pentru bărboşi. „Nu ei trebuie să se adapteze la mască, ci măştile trebuie adaptate”

Directorul general adjunct al Ministerului Sănătății din Israel, Itamar Grotto, a declarat că țara va începe să producă și măști adaptate pentru bărbații cu barbă, măsura urmând să vină în special în ajutorul evreilor haredi ultra-ortodocşi.

08 apr. 2020, 11:29
COVID-19. Măşti speciale pentru bărboşi. „Nu ei trebuie să se adapteze la mască, ci măştile trebuie adaptate”

Israelienii care poartă barbă din motive religioase vor putea purta măști faciale adaptate pentru a se proteja de coronavirus, a declarat oficialul guvernamental, citat de The Jerusalem Post.

La începutul lunii aprilie, autorităţile israeliene au cerut populaţiei să-şi acopere gura şi nasul în public, iar numeroşi evrei, în special cei haredi, au fost puși în dificultate. Un purtător de cuvânt al Rabinului şef al Israelului a spus chiar că ar fi posibil să ceară evreilor haredi ultra-ortodocşi să se radă dacă este necesar. Abia la începutul săptămânii directorul general adjunct al Ministerului Sănătăţii, Itamar Grotta, a venit cu precizările care au adus liniștea.

Citeşte şi Bază militară transformată în morgă. Imagini din hangarul unde vor fi duşi peste 5.000 de morţi VIDEO

Nu bărbaţii cu barbă trebuie să se adapteze la mască, ci mai degrabă măştile trebuie să fie adaptate pentru bărbaţii cu barbă„, a afirmat acesta. Aşadar, oficialul guvernamental a anunţat că israelienii care îşi păstrează barba din motive religioase vor avea în curând la dispoziţie măşti corespunzătoare pentru a-i proteja de virus. „În câteva zile vor exista măşti de diferite dimensiuni. Cei cu barbă vor putea folosi măştile corespunzătoare„, a declarat Itamar Grotta.