COVID-19. Medicul Virgil Musta, despre cea mai frecventă greşeală a românilor: "Faceţi asta doar în aglomeraţie!"

Publicat: Vineri, 24 Aprilie 2020 13:39 // Actualizat: Vineri, 24 Aprilie 2020 13:39 // Sursa: romaniatv.net

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, îi atenționează pe români în legătură cu purtarea mănușilor și a măștilor de protecție. Acestea trebuie folosite cu mare precauție și ținând cont de anumite reguli importante. Din păcate, mulți români nu poartă corespunzător masca și nici mănușile nu sunt folosite conform recomandărilor.

Doctorul Virgil Musta a declarat că purtarea măștilor trebuie să devină obligatorie pentru a preveni infecțiile cu noul coronavirus. „Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi."

Când vine vorba despre măștile de protecție, medicul Virgil Musta are o observație esențială: măștile trebuie să fie purtate în zonele aglomerate sau atunci când ne întâlnim cu o altă persoană.

Mai multe deetalii, pe huff.ro

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus covid 19 masca simptome covid 19 Virgil Musta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H