COVID-19. Panică generalizată în SUA, americanii se tem în procent de 100% că vor fi infectaţi cu coronavirus

Publicat: Vineri, 27 Martie 2020 10:28 // Actualizat: Vineri, 27 Martie 2020 10:29 // Sursa: romaniatv.net

Un sondaj realizat în SUA arată că fiecare american este convins că va fi infectat cu coronavirus, concluziile sociologilor arătând cât adânc s-a înrădăcinat teama de COVID-19 în mintea fiecărui cetăţean.

Sondajul realizat de Survey USA constată că 100% dintre respondenți au spus DA la întrebarea „Pe baza a ceea ce știți la această oră, care credeţi că sunt șansele ca dumneavoastră să vă infectaţi cu COVI-19?". Asta în condiţiile în care sondajul a fost realizat săptămâna trecută, când situaţia în SUA nu era atât de îngtijorătoare.

De asemenea, sondajul constată că 21% dintre americani spun că viața lor de zi cu zi a fost deja schimbată total de apariţia pandemiei, 42% spun că viaţa "s-a schimbat vizibil" şi 31% consideră că virusul le-a afectat uşor rutina zilnică. Doar şase procente dintre americani consideră că viaţa lor nu a fost afectată deloc.

Citeşte şi COVID-19. SUA a devenit ţara cu cele mai multe persoane infectate de coronavirus. Americanii au depăşit China

Interesant este că doar cinci la sută dintre respondenți au spus că ştiu personal pe cineva care a fost diagnosticat oficial cu COVID-19, iar asta, raportat la cei 100% care consideră că sunt şanse să fie ei însuşi infectaţi, arată cât de mare este panica în SUA. 

Întrebați când consideră că situaţia va reveni la normal, 17% au spus că în iunie 2020, în timp ce zece la sută au spus că se așteaptă ca întregul an să fie pierdut cu lupta împotriva pandemiei de coronavirus și consideră că abia în 2021 se va putea vorbi de normalitate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H