COVID-19. Patrupedul din linia întâi. Medicii care luptă împotriva coronavirusului, ajutaţi de un câine

Wynn este un labrador de un an antrenat să fie câine de terapie. În aceste momente atât de dificile pentru personalul medical el le oferă alinarea de care au nevoie, după ore istovitoare petrecute pentru tratarea bolnavilor de coronavirus. 

26 mart. 2020, 12:31
COVID-19. Patrupedul din linia întâi. Medicii care luptă împotriva coronavirusului, ajutaţi de un câine

Wynn este instruită de Susan Ryan, medic de urgență la Rose Medical Center, din Denver (Colorado). Aceasta a postat o fotografie în care stă pe podeaua spitalului, alături de Wynn, după o gardă epuizantă.

Să vezi și să auzi lucrurile pe care le vedem noi, au impact mare asupra psihicului nostru. Aici intervin ei, cățeii de terapie. Ne acordăm câteva minute pentru a ne detașa de tot ce se întâmplă în jurul nostru, desigur, atunci când situația o perimte„, spune Susan Ryan, într-un reportaj pentru CNN. „Tocmai am căzut pe podea și am spus: pot să stau doar un minut cu ea?„, descrie ea momentul în care a fost suprinsă alături de Wynn.

Citeşte şi CORONAVIRUS: Prim-ministrul Italiei spune că Europa va fi lovită de o recesiune „grea şi severă”

Wynn este instruită pentru a deveni câine de asistență și terapie pentru o organizație non-profit care oferă câini de asistență gratuit adulților, copiilor și persoanelor cu dizabilități.

Ryan o antrenează pe Wynn de când avea opt săptămâni, iar în actualjul context al pandemiei de coronavirus o aduce des la spital. Căţeluşa stă într-o cameră special amenajată în spital pentru relaxarea personalului medical.


loading...