COVID-19. Savanţii de la Oxford spun că vaccinul împotriva coronavirusului va fi gata în luna septembrie

Un vaccin eficient împotriva noului coronavirus ar putea fi gata în mai puţin de o jumătate de an, adică undeva în luna septembrie, afirmă cercetătorii de la Universitatea Oxford.

11 apr. 2020, 07:05
COVID-19. Savanţii de la Oxford spun că vaccinul împotriva coronavirusului va fi gata în luna septembrie

Sarah Gilbert este profesor de vaccinologie la Universitatea Oxford și spune că este „80% încrezătoare” că un vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de echipa ei va fi pus la punct până în luna septembrie şi va putea fi folosit în spitale. „Cred că sunt şanse mari ca acest vaccin să funcţioneze. Mai avem încă multe date de analizat, dar aş merge pe un procentaj de reuşită de 80%. Este punctul meu de vedere„, a spus ea pentru ziarul The Times. Ea a adăugat că „este aproape posibil ca vaccinul să fie gata până în toamnă dacă totul merge perfect„, dar a avertizat că „nimeni nu poate promite că va funcţiona”.

Citeşte şi COVID-19. SUA, prima ţară care înregistrează peste 2.000 de morţi într-o zi. Situaţie dramatică peste Ocean

Sarah şi echipa sa fac parte dintr-un efort global de a găsi un vaccin împotriva noului coronavirus, care a ucis peste 100.000 de oameni în întreaga lume, potrivit Universității Johns Hopkins. 

Starea de urgenţă din Marea Britanie ar putea îngreuna testarea vaccinului, deoarece contactul uman este scăzut, astfel încât cercetătorii vor trebui să efectueze studii în zone cu o rată de transmisie mai mare a COVID-19, pentru a obține un rezultat mai rapid.