Cozi de sute de metri la telecabină, imaginile zilei. Turiştii aşteaptă chiar şi 3 ore ca să urce pe munte

Imagini incredibile la Buşteni. Turiştii stau la cozi de sute de metri, câteva ore în şir ca să urce cu telecabina pe munte. Staţiunea este ocupată aproape sută la sută, iar vremea este perfectă.

02 iun. 2017, 12:13
Cozi de sute de metri la telecabină, imaginile zilei. Turiştii aşteaptă chiar şi 3 ore ca să urce pe munte

Românii care beneficiază de câteva zile libere de Rusalii au ales să meargă în vacanţă în ţară, aproape toate locurile de cazare de pe litoral şi de la munte fiind ocupate.

Sute de turiști stau la cozi de sute de metri ca să ajungă cu telecabina la Babele. Prețul pentru o urcare este de 35 de lei. La baza muntelui sunt peste 27 de grade, iar la Babele mercurul din termometre ajunge până undeva la 10 grade Celsius. Telecabina o să fie deschisă și în zilele următoare pentru ca turiștii veniți la Bușteni să se bucure de acest weekend prelungit.

Cei mai mulți dintre turiștii români vor merge la mare în această minivacanță de Rusalii, iar hotelierii le-au pregătit 50.000 de locuri de cazare, la prețurile din programul „Litoralul pentru toți”, a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, jandarmi, pompieri şi paramedici – vor lucra în fiecare zi, în minivacanţa de Rusalii. De asemenea, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în acest weekend, vor fi operaţionale cinci puncte de lucru ale ISU şi SMURD.

Toți salariații (cu anumite excepții), indiferent că lucrează în mediul public sau în mediul privat, trebuie să primească liber de Ziua Copilului și de Rusalii, deoarece acestea sunt, potrivit Codului muncii, sărbători legale nelucrătoare. Începând din acest an, numărul liberelor legale a crescut la 14, lista completă fiind disponibilă aici.

Atenție! Angajatorii care nu dau liber salariaților în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală riscă să fie sancționați de inspectorii muncii cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.