Cozi la plata taxelor și impozitelor în Galaţi. Pensionarii au dat năvală în prima zi de lucru cu publicul

Coadă la taxe și impozite, în Galați. Oamenii, cei mai mulți dintre ei pensionari, s-au așezat la coadă cu patru ore înainte de deschiderea ghișeelor. Anul acesta în Galați, taxele s-au majorat cu 5 la suta.

09 ian. 2023, 10:53
Cozi la plata taxelor și impozitelor în Galaţi. Pensionarii au dat năvală în prima zi de lucru cu publicul

Cozi la plata taxelor și impozitelor la Galați. Pensionarii au venit la Direcţia de Taxe şi Impozite Galaţi să-și plătească darile la stat chiar din prima zi de la reluarea programului cu publicul.

Unii s-au aşezat la rând şi de la 04.30 dimineaţa, asta în situaţia în care programul începe la 08.30, potrivit monitoruldegalati.ro. Oamenii spun că preferă să vină să plătească la ghișeu pentru că nu se descurcă să plătească contribuțiile online.

„După cum vedeţi, de la an la an, coada din prima zi de program cu publicul la ghişee este tot mai mică. Aproximativ 32 la sută dintre gălăţeni au ales sa plătească pe ghişeul. ro. O altă modalitate de plată a impozitelor, extrem de agreeată de gălăţeni, este prin staţiile SelfPay, aproximativ 10 la sută dintre contribuabili alegând această variantă. Impozitele s-au mărit cu rata inflaţiei, respectiv 5,1 la sută.  Vom insista pe aceste mijloace alternative de plată, până când vom ajunge şi noi ca şi în alte oraşe, la procente de 70-80 la sută de plată online a taxelor şi impozitelor. S-au înregistrat şi plăţi pentru abonamentul de parcare, din 2.000 de locuri de parcare, 70 la sută au plătit”, a declarat Ioan Stadoleanu, director Direcţia de Fiscalitate Impozite şi Taxe Locale Galaţi.

Citește și: Românii nu se dezmint, cozi uriaşe la ghişee la început de an. Îmbulzeală la plata taxelor şi impozitelor. Oamenii vor reduceri şi se tem să nu rămână fără loc de parcare

În plus, mai stăteau la coadă şi persoane care veniseră cu alte probleme, care nu puteau fi rezolvate online.

Primăria municipiului Galați a anunțat zilele trecute că deja se pot plăti electronic impozitele și taxele prin intermediul platformei www.ghiseul.ro și la stațiile SelfPay amplasate în centrele comerciale, benzinării etc.
Cererile, petițiile și declarațiile fiscale, cu excepția declarațiilor fiscale pentru înregistrarea/scoaterea din evidență a mijloacelor de transport, pot fi depuse pe platforma electronică https://e-digital.primariagalati.ro, pe e-mail la adresa [email protected] sau prin poștă.