Cozi la spitale Covid. Galaţiul nu face faţă internărilor

Zeci de bolnavi diagnosticaţi cu SARS CoV-2 din Galaţi aşteaptă zile în şir transferul din Spitalul de Urgenţă Galaţi, fără să fie trataţi, din cauza locurilor limitate.

24 nov. 2020, 07:17
Cozi la spitale Covid. Galaţiul nu face faţă internărilor

Cozi la spitale Covid. Ambulanţele vin în număr mare la Spitalul de Urgenţă Galaţi, unde prin Unitatea de Primiri Urgenţă se fac şi teste celor care necesită internarea. 113 pacienţi au fost astfel confirmaţi cu noul coronavirus. Din aceştia, 32 ar fi tebuit să ajungă într-un spital suport Covid, dar nu mai sunt locuri.

Zeci de oameni bolnavi de Covid-19 aşteaptă zile întregi într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgenţă Galaţi, pentru a fi transferate la spitale suport. Acestea sunt pline şi nici ambulanţele nu fac faţă solicitărilor de transport al pacienţilor.

IONUŢ BĂNEŞANU, medic la Spitalul de Urgenţă Galaţi: „Pe 23 noiembrie, la Spitalul Clinic de Urgenţă sunt 32 pacienţi confirmaţi cu COVID-19 care aşteaptă să fie transferaţi către spitale suport COVID. Dintre aceştia, 12 sunt internaţi în secţia tampon, iar 20 sunt cantonaţi în containerele special amenajate din cadrul secţiei UPU Smurd. O parte din pacienţi aşteaptă confirmarea de vineri pentru a fi transferaţi. În acest sens, pentru fiecare pacient s-a luat legătura cu CCNI şi aşteptăm deciziile de transfer. Facem menţiunea că în cadrul unităţii noastre nu se poate acorda tratament antiviral specific acestor pacienţi, nefiind spital COVID”.

„Mulţi pacienţi cu Covid ajung la spital cu patologie avansată, în care plămânul e două treimi distrus”. Medicii sunt speriaţi de cum reacţionează românii la pandemie

Cozi la spitale Covid. La Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-au căutat soluţii, dar ajutor nu s-a găsit nici în alte judeţe. „Nu au fost locuri în spitalele COVID şi suport COVID, pe măsură ce aceste locuri sunt eliberate, cei care sunt în zona de triaj şi au fost confirmaţi, vor fi internaţi. Am luat în calcul şi transferul la alte spitale din ţară, dar nu au fost locuri“, a precizat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

S-au luat urgent măsuri de suplimentare a numărului de paturi în spitale. „În acest moment sunt probleme privind internarea pacienţilor cu noul coronavirus, însă începând de astăzi (n.r. – luni) la Spitalul CFR sunt operaţionale încă 10 paturi, iar până la sfârşitul săptămânii avem promisiunea că în total vor fi în plus 50 de paturi în acest spital pentru pacienţii cu forme medii şi uşoare de COVID care necesită internarea. Din informaţiile pe care le deţinem, joi, Consiliul Judeţean urmează să preia clădirea de la Spitalul de Psihiatrie, acolo unde va funcţiona o secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase. Vor fi 30 de paturi acolo şi avem promisiunea că în cel mai scurt timp încă 95 de paturi vor funcţiona în clădirea nouă de la Spitalul de Boli Infecţioase, tot pentru aceşti pacienţi“, a explicat Teodora Diaconiţă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.


loading...