Cozi uriaşe ca pe vremea lui Ceauşescu la un magazin din Capitală. Oamenii s-au înghesuit să prindă ulei şi carne la ofertă

Cozi uriaşe ca pe vremea lui Ceauşescu la Kaufland în Bucureşti. Oamenii au luat cu asalt magazinele Kaufland încă de la primele ore ale dimineţii pentru a prinde alimente ieftine. Cel mai căutat a fost uleiul, vândut la preţ de 6.99 lei litrul.

24 nov. 2022, 10:49
Cozi uriaşe ca pe vremea lui Ceauşescu la un magazin din Capitală. Oamenii s-au înghesuit să prindă ulei şi carne la ofertă

Cozi uriașe la Kaufland, pentru alimente ieftine. Sute de oameni s-au înghesuit să cumpere ulei, carne, fructe şi legume la ofertă. La mare căutare a fost uleiul, vândut la preţ de 6.99 lei pe litru.

 

Citeşte şi: De ce uleiul s-a scumpit 50% într-un an în România, deşi este cel mai mare producător de floarea-soarelui din UE

Preţul uleiului comestibil a fost mai mare cu 49,7% în luna august a acestui an faţă de luna august a anului 2021, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică. În prezent, uleiul de floarea-soarelui, indiferent de brand, în majoritatea cazurilor, costă peste 10 lei/litru.

Citeşte şi: Produsele de bază, în topul inflaţiei. Zahărul, uleiul şi gazele, în topul scumpirilor din ultimul an

Oamenii au venit şi pentru ofertele speciale la carne. Un kilogram de ceafă de porc fără os se vinde cu 15.99 lei, preţ redus de la 31,99 lei.

Şi zahărul este la ofertă. Un kilogram de zahăr Diamant se vinde cu 3,99 lei/kg.

Zahărul se află în topul celor mai mari scumpiri înregistrate în ultimul an, cu o creştere a tarifelor de 62,64% în octombrie 2022 faţă de octombrie 2021, potrivit INS.

Potrivit datelor INS, în topul scumpirilor se mai află uleiul comestibil (+ 43,57%) şi cartofii, cu o majorare de preţ de 40,55%.