Cozi uriașe în Constanța pentru banii oferiți românilor care găzduiesc ucraineni VIDEO

Cozi uriașe la sediile agențiilor de plăți din Constanța! Proprietarii de locuințe care au închiriat casele refugiaților ucraineni stau la coadă să depună actele pentru a primi bani de la stat: 50 de lei pentru fiecare zi de cazare și 20 de lei pentru mâncare.

05 dec. 2022, 13:35
Cozi uriașe în Constanța pentru banii oferiți românilor care găzduiesc ucraineni VIDEO

Zeci de constanţeni s-au aşezat la cozi în fața Primăriei din Constanța. În ciuda vremii de afară, oamenii au venit să depună documentația necesară ca să poată primi ajutorul oferit de stat, pentru că au găzduit refugiați ucraineni în luna noiembrie.

Citeşte şi: Refugiații ucraineni, recunoscători României pentru ajutorul oferit. Mesaje emoționante de 1 Decembrie: „Ne-ați stins durerea, ne-ați deschis porțile”

Oamenii sunt revoltaţi că până acum autorităţile nu au găsit o soluţie prin care să li se permită celor care au găzduit cetăţeni ucraineni fugiţi din ţara lor după izbucnirea războiului să poată depune actele online şi spună cu lună de lună sunt nevoiţi să vină la primărie şi să stea la cozi în frig şi ploaie.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski, mesaj pentru ucraineni înainea iernii: „Băieţi, rezistaţi! Sunt alături de voi”

Legislaţia în vigoare prevede că statul român plătește 50 de lei pe zi pentru cazarea unui refugiat ucrainean şi alţi 20 lei pe zi pentru hrana acestuia.

”(1) Pentru persoanele cazate în spațiile unităților de învățământ preuniversitar de stat și private și instituțiilor de învățământ universitar de stat și private se acordă cheltuieli de masă și cazare în limita a 50 lei/persoană/zi pentru cazare și 20 lei/persoană/zi pentru masă, pe o perioadă de până la 90 de zile”, se arată în OUG nr. 20 din 7 martie 2022.