Cozmin Guşă susţine că Alexei Navalnîi a fost ucis de „occidentali”. Analistul politic reia tema lansată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei

Moartea lui Alexei Navalnîi, în închisoare, la doar 47 de ani, a generat reacţii în întreaga lume, de la declaraţii de protest şi condamnare a lui Vladimir Putin, făcute de lideri occidentali şi organisme internaţionale, până la proteste ale oamenilor simpli în faţa ambasadelor Rusiei din mai multe capitale ale lumii.

18 feb. 2024, 19:32
Cozmin Guşă susţine că Alexei Navalnîi a fost ucis de „occidentali”. Analistul politic reia tema lansată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei
Cozmin Guşă susţine că Alexei Navalnîi a fost ucis de "occidentali". Analistul politic reia tema lansată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei

Cozmin Guşă susţine că Alexei Navalnîi a fost ucis de „occidentali”. Analistul politic a reluat ipoteza lansată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, care spunea că reacţia Occidentului este „autoincriminatoare”, sugerând că decesul liderul opoziţiei ruse ar fi legat într-un fel de NATO şi „agresiunea” Alianţei asupra Rusiei.

De aceeaşi părere este şi Cozmin Guşă, aflat în conducerea Clubului Român de Presă şi cel care controlează postul de radio Gold FM, deţinut de fiul său.

„Și dacă Navalnîi a fost omorât de occidentali, ca să-i facă „program artistic” lui Putin în campanie?! Toți sorosiștii deplâng moartea lui Navalnîi și-l învinuiesc la unison pe Putin pentru deces. Maia Sandu, ZeleVogue, Iohannis, toți dependenții de sistemul Soros ne anunță vinovatul înaintea anchetei. Ce interes avea Putin, ce are acum peste 80% în sondajele despre alegerile prezidențiale din Rusia, să-l omoare pe Navalnîi ca să-și strice imaginea abia cosmetizată prin interviul cu Carlson?! Nici una. De-aia presupun c-a avut loc din nou o Operațiune sub steag fals, ca cele referitoare la North Stream sau podul Crimeei, când occidentalii (britanicii și / sau americanii) au detonat, iar Putin și Rusia au decontat”, a scris Cozmin Guşă pe pagina sa de Facebook.

Anul trecut, la Gold FM, post de radio deținut în acte de fiul lui Cozmin Gușă şi sancționat frecvent de CNA pentru teoriile conspiraționiste lansate în emisiuni, analistul politic spunea: „Deci eu cred că e, agresiunea asta împotriva Rusiei, că despre asta-i vorba, chiar dacă Rusia a fost cea care a atacat prima în Ucraina, da’ a fost atacată pentru c-a fost evident provocată”.

Cozmin Gușă a fost ales în mai 2023 în conducerea Clubului Român de Presă.