Crăcitura înainte, capra popii sau maimuţica. Exerciţii ciudate din manualul de educaţie fizică

Publicat: Miercuri, 23 Octombrie 2019 19:49 // Actualizat: Miercuri, 23 Octombrie 2019 19:49 // Sursa: romaniatv.net

În urmă cu vreo doi ani era o aprigă dispută despre ce ar putea cuprinde un manual de sport. Dilema este spulberată de Arhivele Naționale ale României care au descoperit un exemplar dintr-o astfel de carte.

Răspunsul vine de la Arhivele Naționale ale României care a descoperit o astfel de carte și o parte dintr-un astfel de manual: ”Carte de gimnastică din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. G. Moceanu, Carte de Gimnastică, București,1869.”

Paginile acestei lucrări inedite le găsiți integral la adresa: Galeria Flikr a Arhivelor Naționale: Album-72157659072266333.

Câteva au fost produse de EVZ, lăsându-vă astfel să aflați cum se execută corect crăcitura înainte cu picioarele lungite sau, dimpotrivă, crăcitura laterală cu picioarele întinse. Mai puteți experimenta, dacă un aveți o capră de sărituri, figura maimuțică. Cei mai curajoși pot să-și testeze abilitățile încercând fedeleșulu dreptu sau lateralu ori capra popii.

VEZI AICI MANUALUL actual - FORMAT PDF

Să ne oprim astăzi la capitolul "Cum să te târăşti". Textul manualului ne spune următoarele: "Prin târâre te poţi deplasa la orizontală, mărind suprafaţa de sprijin a corpului. Acesta a fost unul dintre primele tale procedee de deplasare, pe când erai nou născut şi pe care îl vei perfecţiona ca şi tehnică, de-a lungul timpului, în funcţie de cerinţele impuse de viaţa de zi cu zi." 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
manual eduactie fizica manual sport manuale manuale scolae
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H