Crăciun cu vreme de Paşte, Revelion cu ploi. Vezi PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Ultimele zile din 2012 vor aduce o vreme destul de caldă pentru această perioadă a anului. De Crăciun nu se anunţă precipitaţii, dar Anul nou vine cu ploi, lapoviţe şi ninsori slabe cantitativ.

24 dec. 2012, 10:45
Crăciun cu vreme de Paşte, Revelion cu ploi. Vezi PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

În prima parte a intervalului, vremea se va încălzi treptat, în majoritatea regiunilor temperaturile maxime urmând să fie pozitive, iar cele minime să nu mai coboare prea mult sub zero.

După Crăciun, creşte posibilitatea de precipitaţii, urmând să se semnaleze în special ploi şi lapoviţe, dar şi ninsori la Munge, în Transilvania, Maramureş şi Moldova. Precipitaţiile vor fi însă slabe cantitativ.

BANAT

Vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului, astfel încât mediile temperaturilor maxime vor creşte până la aproximativ 13 grade pe data de 26 decembrie, când minimele nocturne vor avea, în medie, valori de 4…5 grade. Pe 27 decembrie va avea loc o răcire, iar apoi mediile maximelor se vor menţine la valori de 6…8 grade până la sfârşitul intervalului de prognoză, cu o uşoară tendinţă de creştere în jurul datei de 30 decembrie.

Vor fi precipitaţii, predominant ploi, în intervalul 26 – 28 decembrie şi din nou după
30…31 decembrie.

CRIŞANA

La începutul intervalului va avea loc un proces de încălzire, care va determina o creştere a valorilor de temperatură cu aproximativ 6 grade. Mediile maximelor diurne vor atinge 11 grade, iar minimele nocturne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 3 grade, pe data de 26 decembrie. Ulterior, regimul termic va marca o scădere de 4…5 grade, după care se va menţine relativ constant până la sfârşitul perioadei de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales ploi şi lapoviţe, va fi mai mare între 26 şi 28 decembrie şi, din nou, după 31 decembrie.

TRANSILVANIA

Regimul termic va marca o creştere în primele zile ale perioadei de prognoză, temperaturile maxime apropiindu-se, în medie, de 6 grade, pe data de 26 decembrie. După această dată vremea se va răci uşor, iar media maximelor diurne va scădea spre aproximativ 2 grade, valoare în jurul căreia se va menţine în tot restul intervalului de prognoză. Mediile temperaturilor minime vor creşte, de asemenea, de la -12 grade la începutul intervalului spre 0 grade pe 27 decembrie, după care vor scădea uşor şi se vor menţine în jurul valorii de -5 grade.

Vor fi precipitaţii mixte în intervalul 26-28 decembrie, iar după data de 31 decembrie vor predomina ninsorile, slabe cantitativ.

MARAMUREŞ

În primele doua zile valorile maxime vor creşte şi vor atinge, în medie, 8 grade, după care vremea se va răci uşor şi maximele se vor situa în jurul a 3 grade în restul intervalului de prognoză. Mediile temperaturilor minime se vor situa uşor peste pragul de îngheţ în jurul datei de 27 decembrie, după care vor scădea la valori de aproximativ -4 grade.

Vor fi precipitaţii mixte între 26 şi 28 decembrie, iar după 31 decembrie vor predomina ninsorile.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi la începutul perioadei de prognoză, astfel încât pe 26 decembrie media temperaturilor maxime va fi de 6 grade, iar media minimelor nocturne va atinge 0 grade, faţă de -15 grade în prima dimineaţă. Apoi valorile termice vor marca o scădere uşoară, maximele diurne vor rămâne uşor pozitive, iar mediile temperaturilor minime se vor situa între -2 şi -5 grade.

Vor fi precipitaţii puţine şi slabe cantitativ, mixte pe 27 şi 28 decembrie şi mai ales ninsori după 31 decembrie.

DOBROGEA

Vremea va deveni caldă pe 26 şi 27 decembrie, când maximele temperaturii aerului vor atinge, în medie, 8…9 grade, iar minimele vor fi de aproximativ 2 grade, faţă de -10….-9 grade la începutul intervalului de prognoză. Apoi valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 3…4 grade, iar minimele nocturne vor fi, în medie, uşor negative. O nouă creştere se va produce spre sfârşitul intervalului de prognoză.â

Temporar vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie, în zilele de 27, 28 decembrie şi în jurul datei de 1 ianuarie.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi treptat în primele zile, astfel că valorile termice vor creşte, în medie, cu aproximativ 10 grade, până la medii ale maximelor de 8 grade pe 26-27 decembrie, când minimele vor atinge 0 grade. Va urma o uşoară răcire, iar după data de 28 decembrie mediile termice se vor menţine în jurul a 4…5 grade ziua şi -4…-2 grafde noaptea, până la sfârşitul perioadei de prognoză.

Precipitaţiile, mixte, vor fi neînsemnate cantitativ şi restrânse ca arie, cu o probabilitate mai mare de apariţie pe 27 şi 28 decembrie şi pe 1, 4 şi 5 ianuarie.

OLTENIA

La începutul intervalului de prognoză regimul termic va marca o creştere semnificativă, astfel încât maximele termice vor atinge, în medie, 8…9 grade, iar minimele nocturne vor fi de 1…2 grade în jurul datei de 27 decembrie. O uşoară scădere a temperaturilor va determina apoi, între 29 decembrie şi 6 ianuarie, medii diurne de aproximativ 4….6 grade, în timp ce temperaturile minime vor fi uşor negative, de -4…-2 grade.

Vor fi precipitaţii mixte, puţine şi slabe cantitativ, după data de 26 decembrie.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi accentuat la începutul intervalului de prognoză, când temperaturile, atât diurne, cât şi nocturne, vor creşte cu aproximativ 8 grade. Mediile maximelor se vor situa între 6 şi 8 grade pe 25 şi 26 decembrie, apoi vor scădea spre 0 grade, valoare în jurul căreia se vor menţine până la sfârşitul perioadei. Minimele vor depăşi uşor 0 grade pe 26 decembrie, apoi se vor situa în jurul valorii de aproximativ -6 grade.

Vor fi precipitaţii, predominant ninsori, în general slabe cantiativ, cu o probabilitate mai mare între 26 şi 28 decembrie şi din nou după 31 decembrie, până la sfârşitul intervalului de prognoză.

CITEŞTE ŞI: Cum va fi VREMEA de CRĂCIUN şi REVELION în toată ţara