Crăciun de COŞMAR pentru câteva familii de sinistraţi. Îşi petrec sărbătorile în CONTAINERE VIDEO

Sinistraţii din comuna Vaideeni, Vâlcea, îşi petrec Crăciunul în frig în nişte containere înghesuite. Ei nu au nicio sursă de venit şi cei mai mulţi trăiesc din ajutorul social.

23 dec. 2014, 10:45
Crăciun de COŞMAR pentru câteva familii de sinistraţi. Îşi petrec sărbătorile în CONTAINERE VIDEO

Alexandru şi Ana Lăcraru au rămas pe drumuri în vară, când o viitură puternică le-a luat casa pe care şi-o ridicaseră în Vaideeni.

„Am făcut un brăduleţ. Din toată sărăcia noastră, le-am făcut, că vedeau pe drum la oameni şi cereau. Nu ştiu ce să le mai spun cand intreaba de Mos Craciun, nu mai am cuvinte. Nu am decât 10 lei in buzunar”, a declarat Ana Lăcraru.

Împreună cu cei trei copilaşi ai lor, tinerii locuiesc într-o casă modulară. Pereţii containerului sunt în permanenţă umezi, iar părinţii se tem că micuţii se vor îmbolnăvi, dacă nu se mută curând.

Viitura puternica din vară le-a luat oamenilor totul. Cei mai bătrâni se tem că nu vor mai putea să îşi refacă viaţa.

„Aveam pasari, mi le-a luat apa. Mi-a luat 18 puişori. Aveam si porc, mi l-a luat apa. Mi-a luat coteţul cu totul, cu totul”, a spus un bătrân.

Trei familii din cele 25 sinistrate se vor putea muta curând în casă nouă. Arhiepiscopia le-a construit locuinţele. Restul vor continua să stea în containere până când autorităţile locale vor găsi banii necesari pentru a le construi casele.

Viitura care a lovit comuna Vaideeni a avariat în total 80 de case.