Crăciun sub nămeţi. Aproape 100 de familii sunt izolate de două săptămâni într-un sat din Bacău

Aproape 100 de familii din satul Lărguţa, din judeţul Bacău, petrec Crăciunul îngropaţi în nămeţi. Aşa au stat în ultimele două săptămâni, timp în care autorităţile nu au reuşit să deszăpezească drumul care leagă satul de comuna Nicolae Bălcescu. Totuşi, utilajele vor lucra inclusiv marţi, în ziua de Crăciun.

25 dec. 2012, 07:13

De aproape două săptămâni, 90 de familii din satul Lărguţa sunt complet izolate de lume.

Oamenii şi-au făcut singuri poteci prin troiene pentru a ieşi să se aprovizioneze măcar cu pâine şi cu apă de la fântâni. Autorităţile încearcă să deszăpezească drumul care duce în sat, două utilaje urmând să lucreze inclusiv în ziua de Crăciun, după ce nici în seara de Ajun nu s-a reuşit deszăpezirea drumului.

În comună se poate ajunge doar cu sănii trase de cai sau cu tractoare de mare capacitate. Magazinul din sat este aprovizionat de patron, care are şi singurul tractor din sat.

Primarul comunei a spus că se face tot posibilul pentru ca drumul să fie deszăpezit, însă a atras atenţia că acesta va fi oricum aproape imporacticabil toată iarna, din cauza diferenţei de nivel dintre satul Lărguţa şi restul comunei.