PRIME DE SĂRBĂTORI 2018. Crăciunul vine mai devreme la stat. Ce companii dau bonusuri în decembrie

Companiile din energie în care statul este acţionar îşi evaluează rezervele pentru a vedea cât pot “dona” către stat, dincolo de clasicele dividende, prima care a anunţat oficial viramentul fiind Romgaz, cel mai mare producător de gaze. Pe listă mai sunt însă şi Hidroelectrica, firmă care a terminat primele nouă luni cu 2 miliarde de lei profit brut, dar şi Nuclearelectrica. 

09 nov. 2018, 04:44
PRIME DE SĂRBĂTORI 2018. Crăciunul vine mai devreme la stat. Ce companii dau bonusuri în decembrie

Companiile din energie în care statul este acţionar îşi evaluează rezervele pentru a vedea cât pot „dona” către stat, dincolo de clasicele dividende, prima care a anunţat oficial viramentul fiind Romgaz, cel mai mare producător de gaze, scrie zf.ro. Pe listă mai sunt însă şi Hidroelectrica, firmă care a terminat primele nouă luni cu 2 miliarde de lei profit brut, dar şi Nuclearelectrica.

Citeşte şi Hidroelectrica, îngrijorată de faptul că, la nivel declarativ, concluziile unei investigaţii în derulare au fost ante-pronunţate

„Este o circulară dată către toate companiile”, spun surse din piaţă.

„Trebuie să ne evaluăm rezervele. Cel mai probabil este un deficit la MInisterul Finanţelor. Ne facem calculele. Ceea ce este însă interesant este că de fiecare dată când e vorba de dividende, avem consens între minoritari şi majoritari”, mai spun sursele citate.