CRAIOVA – AEK ATENA 0-2. Înfrângere grea pentru olteni în Europa League

Formaţia Universitatea Craiova a fost învinsă, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, de echipa AEK Atena, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa.

08 aug. 2019, 15:59
CRAIOVA – AEK ATENA 0-2. Înfrângere grea pentru olteni în Europa League

UPDATE: Tehnicianul echipei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, a declarat joi seară, după meciul cu AEK Atena, scor 0-2, că formaţia sa ar fi putut să marcheze, dar i-a lipsit inspiraţia.

“Regretul acestei partide este faptul că nu am marcat. Am dus de multe ori mingea în faţa porţii, dar ne-a lipsit inspiraţia. Păcat, nu meritam să nu înscriem în seara asta. Mergem să jucăm, nu văd ce ne-ar împiedica să marcăm acolo, în retur. Pe început de joc am reuşit să avem câteva situaţii bune. I-am pus în dificultate. Important este să rămânem concentraţi, pentru că la fotbal orice este posibil”, a spus Papură la Look Plus.

El consideră că Universitatea Craiova nu ar fi pierdut dacă ar fi avut fanii alături: “Dacă aveam publicul în seara asta era fantastic. Am un sentiment de frustrare. Cred că ne ajuta, cel puţin cred că nu pierdeam”.

UPDATE: Formaţia Universitatea Craiova a fost învinsă, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, de echipa AEK Atena, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Golurile au fost marcate de Mantalos ’60 şi Livaja ’85.

Meciul retur va avea loc joia viitoare, la Atena.


UPDATE: La partida de la Craiova au asistat doar copii cu vârsta de până la 14 ani, ei având acces gratuit în contextul în care clubul oltean a fost sancţionat de UEFA cu disputarea a două jocuri pe teren propriu fără spectatori, după incidentele de la meciul retur cu Honved Budapesta, din Liga Europa. Un al treilea meci este cu suspendare, pentru o perioadă de doi ani. În plus, CSU Craiova a fost amendată cu 60.000 de euro. Craiova a fost sancţionată pentru aruncarea de obiecte în teren, folosirea de dispozitive pirotehnice, organizarea necorespunzătoare a meciului, comportamentul rasist al suporterilor şi pentru tulburările din tribune.

CRAIOVA – AEK ATENA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Meciul tur dintre Universitatea Craiova și AEK Atena, din turul 3 preliminar al Europa League va fi transmis de Digi Sport 1, joi, 8 august, de la ora 19:15. De asemenea, partida poate fi urmărită în timp real pe RomaniaTV.net

Fanii olteni au motive de bucurie. Își vor vedea favoriții la lucru pe Digi Sport, în meciul de pe Ion Oblemenco, unul care îi poate aduce pe craioveni cu un pas mai aproape de grupele Europa League.

Universitatea Craiova a ajuns în turul 3 preliminar, după o dublă manșă cu Honved fără goluri, în care am avut parte de un final dramatic. Totul s-a decis la penalty-uri, acolo unde Mirko Pigliacelli a apărat trei lovituri de departajare.

Europa League, turul 3: Universitatea Craiova – AEK Atena e joi, de la 19:15, pe Digi Sport 1

ECHIPELE DE START

Craiova: Pigliacelli – Briceag, Acka, Kelic, Bancu – Ivanov, Cicâldău, Mateiu – Bărbuț, M. Roman II, Vătăjelu
Rezerve: I. Popescu, Borța, Fortes, Qaka, Hreniuc, V. Constantin, Al. Ioniță II
Antrenor: Corneliu Papură

AEK Atena: Barkas – Paulinho, Svarnas, Vranjes, Hult- Simoes, Simao – Verde, Geraldes, Mantalos – Klonaridis
Rezerve: Tsintotas, Helder Lopes, Oikonomou, Nelson Oliveira, Krsticic, Livaja, Almpanis
Antrenor: Jose Miguel De Azevedo Cardoso

Arbitru: Dennis Johan Higler / A1: Johan Balder / A2: Joost Van Zuilen (toți din Olanda)
Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova (fără spectatori)

U Craiova – AEK Atena, LIVE TEXT, joi, de la 19:15. UEFA a respins apelul oltenilor: meciul se va disputa fără spectatori

 

U Craiova – AEK Atena, meci din prima manşă a turului al treilea preliminar al Europa League, se va juca joi, de la 19:15, şi va fi transmis în format live text pe site-ul RomaniaTV.net.

 

Cine este AEK Atena, adversara Universității Craiova din turul trei preliminar al Europa League

Lotul celor de la AEK Atena este cotat la 42,7 milioane de euro, potrivit Transfermarkt. Cei mai scumpi jucători din echipa elenă sunt Marko Livaja și Petros Mantalos, cotați fiecare la 4 milioane de euro.

AEK Atena a terminat pe locul 3 în campionat sezonul trecut, cu 57 de puncte, cu 23 de puncte mai puțin decât fosta echipă a lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, campioana Greciei.

În ceea ce privește istoria echipei din Grecia în Europa League, respectiv Cupa Uefa, cea mai bună performanță a lui AEK Atena în această competiție a fost ajungerea în șaisprezecimile competiției. AEK a reușit acest lucru de patru ori și a fost eliminată de Torino (în 1992), Barcelona (în 2001), Inter Milano (în 2002) și Malaga (2003).

CRAIOVA – AEK ATENA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING, joi, de la 19:15

Clubul Universitatea Craiova a anunţat miercuri, pe pagina sa de Facebook, că apelul privind suspendarea deciziei de a juca fără spectatori în următoarele trei meciuri europene a fost respins de către Comisia de Apel a UEFA. 

„Toți cei care și-au achiziționat pachete de bilete cu AEK Atena și Sepsi OSK vor primi banii înapoi integral și, în plus, vor avea biletul gratuit la meciul cu Sepsi. Returnarea banilor se poate face oricând în următoarele 30 de zile la magazinele oficiale ale Științei, precum și la casele de bilete în cadrul programului zilnic. Cei care au achiziționat bilete doar la meciul cu AEK Atena vor primi, de asemenea, banii înapoi.”, se arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Comisia de Disciplină a găsit clubul vinovat de mai multe încălcări ale regulamentelor: aprinderea de torţe, aruncarea de obiecte, deficienţe de organizare, comportament rasist al spectatorilor, incidente provocate de spectatori. 

Clubul a fost sancţionat luni să dispute trei meciuri cu porţile închise în cupele europene, de către Comisia de Disciplină a UEFA, în urma incidentelor de la partida cu Honved Budapesta.  Sancţiunea pentru al treilea meci va fi efectuată doar în cazul unei recidive, într-o perioadă de probaţiune de doi ani. Clubul a fost amendat şi cu suma de 60.000 euro.

 

Marţi, UEFA a anunţat că Universitatea Craiova a fost sancţionată de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a forului continental cu disputarea a două partide pe teren propriu fără spectatori, după incidentele de la meciul retur cu Honved Budapesta, din Liga Europa. Un al treilea meci este cu suspendare, pentru o perioadă de doi ani. În plus, CSU Craiova a fost amendată cu 60.000 de euro.

Craiova a fost sancţionată pentru aruncarea de obiecte în teren, folosirea de dispozitive pirotehnice, organizarea necorespunzătoare a meciului, comportamentul rasist al suporterilor şi pentru tulburările din tribune.

CRAIOVA – AEK ATENA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING, joi, de la 19:15

Universitatea Craiova s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, după ce a trecut, săptămâna trecută, pe teren propriu, după executarea loviturilor de departajare, 3-1, de Honved Budapesta, în manşa secundă a turului al doilea preliminar. În următoarea fază, Craiova va evolua contra AEK Atena, la 8 şi 15 august, primul meci acasă. După 120 de minute, scorul a fost 0-0, acelaşi ca în meciul tur.

Arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o petardă a explodat în apropierea lui şi un obiect, cel mai probabil o brichetă, l-a lovit în zona capului, pe finalul meciului. Partida a fost întreruptă 35 de minute. Incidentele au izbucnit în prelungiri, în minutul 119, la scorul de 0-0, după ce Fortes (Universitatea Craiova) s-a luat la harţă cu jucătorii adverşi în careul acestora. Fotbaliştii au început să se îmbrâncească, Qaka a împins brutal un jucător de-al lui Honved, pe Batik, iar arbitrul a încercat să intervină. Hunter s-a retras spre linia de fund a terenului, moment în care o petardă a explodat la aproximativ un metru de el, aruncată din peluza gazdelor, şi în acelaşi timp centralul a fost lovit de un obiect, conform reluărilor TV. Hunter a avut nevoie de şapte minute de ingrijiri medicale, pe teren intrând şi salvarea. Hunter şi-a revenit, dar a fost înlocuit de arbitrul de rezervă Jamie Robert Robinson.

Joi, CSU Craiova va evolua, pe teren propriu, cu AEK Atena, în manşa I a turul al treilea preliminar al Ligii Europa. Returul va avea loc peste o săptămână, la Atena.

În cazul în care va trece de AEK Atena (Grecia), în turul al treilea preliminar (meciuri la 8 şi 15 august), Universitatea Craiova va evolua în play-off cu Sparta Praga (Cehia) sau Trabzonspor (Turcia), prima partidă fiind programată acasă.

„U” Craiova – AEK Atena se poate vedea pe esplanada Sălii Polivalente

În urma incidentelor din partida retur cu Honved Budapesta din turul II preliminar al Ligii Europa, UEFA a sancţionat-o pe Universitatea Craiova cu trei etape de suspendare. Astfel, meciul tur contra grecilor de la AEK Atena se va juca cu porţile închise. 

Oficialii clubului oltean s-au gândit totuşi la o soluţie ca să aducă suporterii mai aproape de echipă. Aceştia au anunţat pe pagina oficială de facebook că joi, începând cu ora 19.15, meciul dintre „U” Craiova şi AEK Atena poate fi urmărit pe un ecran amplasat în faţa Sălii Polivalente. 
„Joi, începând cu ora 17:00, ne vedem la #FanZone pe esplanada Sălii Polivalente. De la ora 19:15 îi susținem pe alb-albaștri în Universitatea Craiova – AEK Atena și urmărim meciul pe un ecran amplasat în fața Sălii Polivalente. Împreună într-o atmosferă ca pe stadion, să ne audă și „leii” din teren”.