CRAIOVA – FCSB 2-1 şi oltenii devin favoriţi la titlu. CLASAMENT LIGA 1

CS Universitatea Craiova a învins-o pe FCSB, scor 2-1 (Cicâldău '24 - pen., Nistor '55 - pen. / Cristea '37), în etapa cu numărul 7 din play-off-ul Ligii 1.  

12 iul. 2020, 16:46

CRAIOVA – FCSB 2-1. După aceast rezultat, Craiova s-a distanțat, cel puțin pentru moment, la două puncte de liderul CFR Cluj, care va juca luni o partida contra celor de la Gaz MetanClasament play-off-ului este următorul: CSU Craiova – 41 de puncte, CFR Cluj – 37 de puncte, Astra Giurgiu – 30 de puncte, FC Botoşani – 29 de puncte, FCSB – 28 de puncte şi Gaz Metan Mediaş – 25 de puncte.

Etapa a şaptea a play-off-ului se încheie luni, cu meciul CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş (ora 20.30).

Cicâldău: I-am bătut pe cei de la FCSB chiar atunci când trebuia. În seara asta a făcut diferenţa atitudinea fiecărei echipe

Fotbalistul echipei Universitatea Craiova, Alexandru Cicâldău, a declarat duminică seară, după meciul cu FCSB, scor 2-1, că diferenţa a fost făcută de atitudinea jucătorilor şi că pentru craioveni urmează trei “finale”.

“I-am bătut chiar atunci când trebuia. Mai avem trei finale. Va fi din ce în ce mai greu. Trebuie să uităm acest meci, pentru că dacă vom pierde următorul meci nu realizăm nimic. Era clar că suntem două echipe cu jucători foarte buni. În seara asta a făcut diferenţa atitudinea fiecărei echipe”, a spus Cicâldău pentru posturile care transmit Liga I.

Formaţia Universitatea Craiova a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1) echipa FCSB, în etapa a şaptea a play-off-ului Ligii I. Au marcat Cicâldău ’24 (p) şi Nistor ’55 (p) pentru gazde, respectiv Cristea ’37 pentru oaspeţi. În urma acestui rezultat, oltenii s-au desprins în fruntea clasamentului, la patru puncte de CFR Cluj, care va evolua luni, în aceeaşi etapă.

CRAIOVA – FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAMING.

Min. 55: CRAIOVA – FCSB 2-1. Nistor marchează din penalty

Min. 36: CRAIOVA – FCSB 1-1, Gol Iulian Cristea, din fază fixă

Min.24: CRAIOVA – FCSB 1-0, gol Cicâldău din penalty

Min. 15: prima mare ocazie, Vlad scapă mingea in corner la şutul lui Koljic.

După 10 minute, posesie: CS U Craiova 70%, FCSB 30%. 

CS Universitatea Craiova – FCSB, Echipele de start:

 Avem echipele de start la U Craiova – FCSB. Cristiano Bergodi face două modificări în 11-le cu care ne-a obişnuit în ultima vreme. Bălaşa a fost înlocuit de Cosic, iar Andrei Ivan, cu probleme medicale, nu face parte din lot, locul său fiind luat de Cristi Bărbuţ.

Craiova (4-3-3): 13. Pigliacelli – 18. Șt. Vlădoiu, 15. Cosic, 26. Acka, 11. Bancu – 16. Nistor, 8. Mateiu, 10. Cicâldău – 22. Bărbuț, 19. Koljic, 28. Mihăilă
Rezerve: Laurențiu Popescu, Vătăjelu, Bălașa, Mitran, Qaka, Baiaram, Gustavo, Nițu, Ivanov
Antrenor: Cristiano Bergodi

FCSB (4-3-3): 99. A. Vlad – 2. V. Crețu, 4. Miron, 16. I. Cristea, 3. Panțîru – 11. Moruțan, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase – 98. Man, 19. Ad. Petre, 7. Fl. Coman
Rezerve: Udrea, Vînă, Cr. Dumitru, Perianu, Pantea, Pandele, Istrate, Niță
Antrenor: Bogdan Vintilă

Arbitru: Marcel Bîrsan // A1: Ciprian Danșa; A2: Mihai Marica
Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova)

CRAIOVA – FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Cristiano Bergodi, optimist înainte de duelul cu FCSB: „Și cu CFR aveam un palmares la fel de prost”

Cristiano Bergodi, antrenorul Craiovei, spune că echipa lui va încerca să profite de punctele slabe ale celor de la FCSB: „Băieții s-au pregătit bine fizic, tactic. Nu știu mental. Sunt emoții și trebuie gestionate pe teren”.

Tehnicianul italian susține că el, personal, n-are „presiunea luptei la titlu, dar nu eu merg pe teren. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ”. Și nu crede că statisticile sunt atât de importante: „Cu CFR aveam de asemenea un palmares prost în ultimii șase ani. Și uite că am reușit să câștigăm chiar la Cluj”.

LIVE VIDEO Universitatea Craiova – FCSB, de la 21:00. Cotele oferite de casele de pariuri

Universitatea Craiova e favorită la casele de pariuri pentru un succes în fața FCSB-ului. Oltenii au o cotă de 1.85 pentru a câștiga diseară, în timp ce FCSB are o cotă de 3.75 pentru un eventual triumf pe „Ion Oblemenco”. Pentru o remiză, pariorii primesc cota 3.90.

Casele de pariuri oferă o cotă de 2.00 în cazul în care se marchează sub 2.5 goluri în această seară. În schimb, dacă se vor marca cel puțin trei goluri, pariorii vor beneficia de o cotă de 1.80.

CRAIOVA – FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAMIN: Gigi Becali se teme de Craiova

Gigi Becali, patronul FCSB, a vorbit despre derby-ul etapei din Liga 1, Craiova – FCSB, și a explicat care sunt diferențele dintre cele două formații, lăudând mai mulți olteni.

„Ei niciodată nu au fost mai valoroși. Noi câștigam și se împlinea dreptate. Câștigau cei mai buni, dar se întâmpla să câștige și cei mai slabi. Până acum era diferență de valoare, nu era ca acum. Și acum cred că suntem mai valoroși ca ei, dar și ei au echipă bună. Au jucători buni la mijloc, Cicâldău, Nistor, Mateiu. 

Mai e și Mihăilă, dar în cazul lui depinde în ce zi e. Dacă are o zi proastă nici nu atinge mingea. Mai sunt Koljic și Ivan. Până acum era diferență mare de valoare. Acum e mai apropiată valoarea, suntem puțin mai mai valoroși. Pot câștiga și ei”, a declarat Becali la Pro X.

CRIAOVA– FCSB, ÎN CIFRE

PLAY-OFF: Universitatea Craiova – FCSB, duminică – 12 iulie, ora 21.00

Conduşi excelent de pe bancă de Cristiano Bergodi, craiovenii au bifat patru succese la rând şi au urcat în fruntea clasamentului, fiind pentru întâia oară din 2014, anul promovării în Liga 1, când au terminat o etapă pe primul loc!

– 19 victorii au bifat oltenii în acest sezon, cele mai multe dintre toate competitoarele. 12 dintre ele au fost la un gol diferenţă.

– 23 februarie 2020, Universitatea Craiova – CFR 0-2 a fost singura partidă pierdută de alb-albaştri din ultimle 11 jucate acasă în campionat, interval în care au învins de nouă ori.

– Universitatea Craiova a încasat cel puţin un gol în 27 dintre cele 32 de jocuri disputate în sezonul actual.

– Gruparea olteană este echipa cu cele mai multe goluri marcate din afara careului mare, 14 reuşite.

Doar o victorie au bifat bucureştenii în ultimele nouă runde (8 martie 2020, FCSB – Universitatea Craiova 4-1), în rest au cinci remize şi trei înfrângeri.

– 39 dintre cele 48 de goluri înscrise de FCSB în ediţia curentă au fost reuşite din acţiune, ceea ce înseamnă un procent formidabil – 81,25 %.

– 12 dintre cele 39 de goluri încasate au fost primite din faze fixe.

Universitatea Craiova este singura echipă din acest campionat fără jucători eliminăţi. De partea cealaltă, FCSB a primit cele mai multe roşii – 8.

Statistici play-off (media la finalul celor lase jocuri din play-off):

– Cele mai bune echipe la capitolul posesie: FCSB – 54,8 %, Universitatea Craiova – 53,7 %;

– Cele mai bune echipe la capitolul şuturi pe poartă: Universitatea Craiova – 6,3 şuturi pe meci, FCSB – 6,3 şuturi pe meci;

– Cele mai bune echipe la capitolul ocazii de gol: Universitatea Craiova – 12 ocazii de gol pe meci, FCSB – 11,5 ocazii de gol pe meci.

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă în 2014, Universitatea şi FCSB s-au mai întâlnit de 19 ori în principala competiţie internă, un joc a fost câştigat de olteni, 16 de bucureşteni, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

– Primul meci a avut loc pe 2 august 2014, FCSB – CS U Craiova 3-1, marcatori Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, respectiv Andrei Ivan.

– Singurul duel fără gol s-a consemnat pe 1 martie 2015, pe terenul craiovenilor.

– Cele mai multe goluri s-au marcat pe 29 octombrie 2017, Universitatea Craiova-FCSB 2-5.

– Unicul succes din contul alb-albaştrilor: 21 octombrie 2018, Universitatea Craiova – FCSB 2-1, goluri înscrise de Koljic, Fedele / Kelic – autogol.

– Cea mai recentă întâlnire directă: 8 martie 2020, FCSB -Universitatea Craiova 4-1 (R. Oaidă – dublă, Fl. Tănase, D. Man / Cr. Bărbuţ).

Mediile de vârstă

U Craiova – 24 ani şi 11 luni;

FCSB – 23 ani şi 7 luni, a doua cea mai mică din campionat.

– 14 jucători autohtoni născuţi după 1 ianuarie 1998 a utilizat FCSB în cele 32 de jocuri din ediţia curentă, locul 1 la acest capitol. Ei şi-au trecut în cont 26 de goluri şi 17 pase decisive.

– Partida va fi una importantă şi pentru Dan Nistor. Primul căpitan din istoria lui Dinamo transferat de Universitatea Craiova se află în faţa meciului cu numărul 300 în Liga 1, competiţie în care a reuşit 67 de pase decisive, cele mai multe dintre toţi fotbaliştii activi pe prima scenă din România. 

Întâlnirea va consemna şi un duel între doi dintre cei mai buni jucători ofensivi din acest sezon, Alexandru Cicâldău şi Florinel Coman, două nume lansate în fotbalul mare de Academia Gheorghe Hagi.

– Alexandru Cicâldău: 29 de jocuri în ediţia curentă, 12 goluri (3 din penalty), 6 pase decisive, de 9 ori inclus în echipa etapei;

– Florinel Coman: 27 de meciuri în sezonul actual, 12 goluri (toate din acţiune), 8 pase decisive, un penalty scos, 9 prezenţe în echipa etapei.

Cristiano Bergodi a debutat în Liga 1 pe 19 noiembrie 2005, în Pandurii – FC Naţional 1-1. A strâns 143 de jocuri la 8 echipe din principala întrecere internă, 55 încheiate cu victorii, 39 la egalitate şi 49 cu înfrângeri. Printre performanţele reuşite ca antrenor în fotbalul românesc se numără şi:

– Întâia calificare din istoria celor de la CFR Cluj în cupele europene (locul 3 în 2006/07);

– A adus ultimul trofeu din vitrina Rapidului, Supercupa României din 2007;

– A salvat-o pe Politehnica Iaşi de la retrogradare în 2008/09;

– A calificat-o pe FCSB în grupele Europa League în 2009/10, când a reuşit 6 victorii consecutive în tururile preliminare;

– A salvat-o pe FC Voluntari de la retrogradare în 2018/19.

Cristiano Bergodi vs FCSB 8 jocuri – o victorie – 4 remize – 3 înfrângeri;