CRAIOVA – GAZ METAN MEDIAŞ 2-1. Oltenii au egalat liderul Ligii 1. CFR joacă luni cu Astra. CLASAMENT PLAY-OFF Liga 1

CS Universitatea Craiova a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-1), formaţia Gaz Metan Mediaş, în prima etapă a play-off-ului Ligii I. În urma acestui rezultat, oltenii au egalat echipa CFR Cluj în fruntea clasamentului. Clujenii joacă, luni, acasă, cu Astra Giurgiu, în prima etapă a play-off-ului.

01 mart. 2020, 16:31
CRAIOVA – GAZ METAN MEDIAŞ 2-1. Oltenii au egalat liderul Ligii 1. CFR joacă luni cu Astra. CLASAMENT PLAY-OFF Liga 1

Universitatea Craiova a învins-o pe Gaz Metan Mediaş cu scorul de 2-1 (2-1), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din prima etapă a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Universitatea a deschis scorul rapid, în min. 3, prin Alexandru Cicâldău (penalty), după un fault comis de Mihai Velisar la Andrei Ivan. Gaz Metan a reuşit să egaleze prin Marius Constantin (9 – penalty), în urma unui fault comis de Tiago Ferreira asupra lui Sergiu Buş. Golul victoriei echipei craiovene a fost înscris de Valentin Mihăilă (27), însă faza a fost precedată de un fault nesancţionat asupra lui Buş.

Universitatea a ratat ocazii de gol prin Nicuşor Bancu (23), Andrei Ivan (37, 53) şi Elvir Koljic (86).

Gaz Metan mai putea primi un penalty în min. 60, la o intervenţie a francezului Claude Dielna (la debutul său la Universitatea) asupra lui Velisar. Oaspeţii au ratat egalarea în min. 90+1, când şutul lui Nasser Chamed a fost blocat salvator de Alexandru Mateiu.

Universitatea a câştigat ambele partide cu Gaz Metan din sezonul regulat, 3-2 la Mediaş şi 3-1 în Bănie.

Universitatea a egalat liderul CFR Cluj după acest succes. În urma acestui rezultat, clasamentul play-off-ului este următorul: CFR Cluj – 26 de puncte, CSU Craiova – 26 de puncte, FC Botoşani – 24 de puncte, FCSB – 24 de puncte, Gaz Metan Mediaş – 22 de puncte şi Astra Giurgiu – 21 de puncte.

CRAIOVA – GAZ METAN MEDIAŞ LIVE VIDEO ONLŞINE STREAMING. Oltenii lui Corneliu Papură debutează în play-off pe teren propriu cu Gaz Metan. Echipa lui Edi Iordănescu e la prima participare în această fază a Ligii 1, dar nu e ultima în clasamentul play-off-ului. U Craiova a jucat un fotbal total ofensiv de la plecarea lui Victor Piţurcă din Bănie, cu Papură pe bancă, şi s-au aprins din nou speranţele pentru titlu. Totuşi, oltenii au pierdut cu CFR Cluj în ultima partidă din sezonul regulat, 0-2.

CRAIOVA – GAZ METAN MEDIAŞ LIVE VIDEO ONLŞINE STREAMING. 

De partea cealaltă, Gaz Metan a bătut-o pe Dinamo în ultima etapă a sezonului regulat, victorie care i-a asigurat biletele pentru prima participare în play-off-ul Ligii 1. Sărbătoarea a fost una mare la Mediaş şi rămâne de văzut dacă elevii lui Edi Iordănescu vor reveni la timp cu picioarele pe pământ.

Craiova – Gaz Metan, echipe de start:  

Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, T. Ferreira, Acka, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – A. Ivan, Koljic, Mihăilă
Rezerve: L. Popescu, Vătăjelu, Mățel, Dielna, Qaka, L. Nițu, A. Popescu
Antrenor: Corneliu Papură

Gaz Metan: Pleșca – Butean, Larie, M. Constantin, Velisar – Droppa, Dropa. R. Popa, Fofana – S. Ciocan, S. Buș, Ely Fernandes
Rezerve: A. Popa, Chamed, Trif, Drăghici, Nielsen, N. Roșu, Cardoso
Antrenor: Edward Iordănescu

Stadion: „Ion Oblemenco”
Arbitru: Horațiu Feșnic / A1: Alexandru Cerei / A2: Mircea Orbuleț

 

Edi Iordănescu, antrenorul medieșenilor, a vorbit în premieră după calificarea în play-off pentru GSP.ro: „

Dumnezeu ne-a ajutat fiindcă am fost corecți cu munca noastră, iar El ne-a răsplătit. Gaz Metan a meritat, am jucat, am fost pozitivi, am produs rezultate bune. Nimeni nu ne poate contesta. Mi-e greu să fac paralele, comparații, fiecare performanță are magia ei. Este o performanță extraordinară, știu ce înseamnă pentru club, pentru oraș, e cel mai mare rezultat pentru Gaz Metan. Este o bornă, un moment incredibil.

 Băieții trebuie lăudați, e meritul lor, dar și al factorilor de conducere de la club și publicului. Situația noastră de insolvență și pierderea a 17 jucători în vară au făcut și mai grea lupta, dar și mai frumoasă. Noi nu aveam impus de club obiectivul de a ajunge în top 6, nimeni nu îndrăznea să se gândească la un asemenea vis”. 

În ultima partidă din sezonul regulat, tot în Bănie, U Craiova a învins-o pe Gaz Metan cu 3-1, în prima etapă din 2020. În ultimele cinci partide directe dintre olteni şi ardeleni, Craiova a câştigat de trei ori, Gaz Metan o dată şi o partidă s-a terminat la egalitate.