Universitatea Craiova i-a smuls un punct lui RB Leipzig. Oltenii părăsesc cu fruntea sus Liga Europa

Universitatea Craiova este a doua echipă românească eliminată din Liga Europa, după Viitorul Constanţa. Oltenii au pierdut cu scorul general de 2-4 în faţa lui RB Leipzig, după 1-1 joi seara, în Bănie.

16 aug. 2018, 11:57
Universitatea Craiova i-a smuls un punct lui RB Leipzig. Oltenii părăsesc cu fruntea sus Liga Europa

Universitatea a reuşit un rezultat meritat de egalitate, graţie golului marcat de tânărul Raoul Petre Baicu (85), după ce austriacul Marcel Sabitzer deschisese scorul pentru oaspeţi (39). RB Leipzig s-a calificat în play-off graţie victoriei din primul meci, cu scorul de 3-1.

Ştiinţa a făcut un meci mai bun decât la Leipzig, având unele momente în care a pus în dificultate puternica echipă germană.

 

RB Leipzig a controlat debutul jocului, iar Saracchi (3) a şutat peste poartă din marginea careului. Pigliacelli (7) a prins apoi şutul lui Cunha.

 

Universitatea a avut o mare ocazie de a deschide scorul, prin tânărul Baicu (18 ani), care a scăpat singur cu portarul, dar a tras în Mvogo (9).

 

Pigliacelli a fost providenţial în min. 15, când a respins şutul lui Sabitzer, şi 22, când Forsberg a avut o mare ocazie, după o eroare a lui Donkor.

 

RB Leipzig a deschis scorul în min. 39, prin Sabitzer, care a reluat din apropiere, după o minge respinsă greşit de Bancu.

 

Cele două echipe puteau intra la cabine la egalitate, dar şutul lui Mitriţă (44), la colţul lung, s-a dus puţin alături de poartă.

 

Oaspeţii au dominat jocul după pauză, dar Poulsen (52) a trimis peste poartă din careu. Pigliacelli (54) a fost salvator la voleul lui Augustin, din centrarea lui Demme, apoi Martic (57) a blocat şutul lui Sabitzer. Bruma (71) a tras pe lângă poartă din careu.

 

Ultimul sfert de oră a aparţinut echipei craiovene, care a evoluat într-un sistem diferit, după intrările lui Tiago Ferreira şi Markovic, jucătorii antrenaţi de Mangia creându-şi o serie de ocazii.

 

Bancu (77) a şutat cu dreptul din marginea careului, dar Mvogo a respins spectaculos. Briceag (78) a pătruns în careu şi a şutat din flancul stâng, dar Mvogo a fost din nou la post. Mvogo (83) a respins apoi din faţa lui Markovic, la centrarea lui Bancu.

 

În min. 85, Universitatea a reuşit golul egalării, Bancu a driblat mai mulţi jucători adverşi, i-a pasat pe stânga lui Baicu, acesta a pătruns în careu şi şutul său centrare din unghi a fost deviat de Konate, iar mingea s-a dus în poartă peste Mvogo.

 

RB Leipzig va juca în play-off-ul Europa League cu învingătoarea dintre Zaria Lugansk şi Sporting Braga (1-1 în prima manşă).

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 84 GOOOL Craiova! Baicu a marcat cu un şut din unghi, balonul a fost uşor deviat şi a intrat în poartă!

Min. 78 Briceag are şansa egalării, dar şutul său este respins de Mvovo.

Min. 46 Start în repriza secundă.

Min. 45 Pauză la Craiova.

Min. 43 Replică a Craiovei, şutul lui Mitriţă trece puţin pe lângă poarta nemţilor.

Min. 40 GOL Leipzig! Sabitzer marchează în urma unui corner, care a reluat decisiv din apropierea careului de 6 metri. Universitatea Craiova - RB Leipzig 0-1!

Min. 9 Ocazie uriaşă ratată de Baicu! Fedele l-a lansat excelent pe atacantul Craiovei, care a scăpat singur cu Mvogo, însă portarul lui Leipzig a respins cu umărul!

Min. 1 A început partida de la Craiova.

Echipele de start:

Craiova: Pigliacelli - Donkor, Kelic, Briceag, Bancu - Martic, Mateiu, Fedele - Cicâldău, Mitriţă - Baicu.
Rezerve: L. Popescu - Borţa, Burlacu, T. Ferreira, Gardoş, Markovici, M. Şerban.

Leipzig: Mvogo - Mulere Mukiele, Konate, Orban, Saracchi Pintos - Sabitzer, Demme, Kampl, Forsberg - Poulsen, Cunha.
Rezerve: N. Muller - Augustin, Ilsanker, Klostermann, Bruma.

La doi ani de la revenirea în cupele europene, Craiova a dat peste adevărați coloși ai Europei. Anul trecut au fost italienii de la AC Milan, acum nemții de la Leipzig. Chiar dacă au pierdut cu 3-1 și n-au mișcat în fața "taurilor", oltenii speră la un miracol în returul de săptămâna viitoare.

CRAIOVA - LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING

Echipe probabile în ”U” Craiova - RB Leipzig: 

”U” Craiova XI: Pigliacelli, Ferreira, Gardos, Popa, Bancu, Cicaldau, Mateiu, Borta, Mitrita, Burlacu, Mihaila

RB Leipzig XI: Mvogo - Klostermann, Konate, Orban, Saracchi - Sabitzer, Demme, Poulsen, Ilsanker, Forsberg - Cunha

CRAIOVA - LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. În multe momente din meciul de la Leipzig, ”U” Craiova a semănat cu o echipă din lumea a treia a fotbalului. S-a terminat doar 3-1 pentru ”tauri”, într-un meci în care raportul ocaziilor a fost 23-2, al șuturilor pe poartă 11-2 și al cornerelor 16-1. Ivan Martici a marcat încă un gol din cele două ocazii, iar oltenii visează încă la o minune. Pentru nemţi au înscris Ibrahima Konate (min. 25), Matheus Cunha (min. 77) şi Yussuf Poulsen (min. 87).

CRAIOVA - LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING, turul 3 preliminar Europa League. Universitatea Craiova încearcă imposibilul în Bănie. Nemții vin în Bănie cu doar 14 jucători, dintre care doi sunt portari. Asta e vestea bună pentru ”U”. Vestea proastă e că printre titulari se vor afla 3 nume grele: Emil Forsberg, Yussuf Poulsen și Marcel Sabitzer. De acest lucru ne-a asigurat Ralf Rangnick la conferința de presă.

CRAIOVA - LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING, turul 3 preliminar Europa League. Returul dintre Universitatea Craiova şi RB Leipzig ar putea să nu fie văzut nici în România, nici în Germania. Ofertele venite la clubul din Bănie de la televiziunile interesate nu i-au mulţumit pe oficialii din Bănie, iar negocierile sunt în impas acum.

CRAIOVA - LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING, turul 3 preliminar Europa League. La fel ca în tur, Universitatea se prezintă la meciul cu Leipzig cu un singur ”avantaj”: mai multe meciuri oficiale în picioare. Oltenii au deja 5 meciuri pe plan intern. Dincolo, RB Leipzig a jucat doar două meciuri oficiale în această vară, însă și-a arătat pe deplin valoarea: 4-0 și 1-1 cu Hacken în turul 2 preliminar din Europa League și 3-1 cu Craiova în tur.

Fundașul Ivan Martic e încrezător înainte partidei de joi seară. "Leipzig este o echipă foarte bună, cu niște atacanți incredibili. Știam că o să ne fie foarte greu, dar cu acest gol pe care l-am marcat pe final cred că avem o șansă de a face un rezultat bun pe teren propriu. Noi suntem o echipă mică, dar sunt mândru de toată lumea, pentru că am dat totul.

Și acasă vom face la fel și vom vedea ce vom putea obține. Poate fi un miracol și credem în miracole! Chiar dacă Leipzig este o echipă foarte puternică, a jucat semifinale de Europa League, eu cred într-un meci mare", spune Martici.

CRAIOVA - LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: "CRED CĂ SE POATE!"

La rândul său, portarul Mirko Pigliacelli știe că suporterii olteni pot face diferența la retur: "Avem nevoie de ei la Craiova, au văzut că am dat totul pe teren să facem o partidă bună. Am jucat cu o echipă foarte puternică, împotriva unor jucători de mare, mare valoare. Sunt mulțumit de mine și de colegii mei pentru că n-am renunțat la luptă și-am reușit să și marcăm pe final.

Sperăm într-un miracol, pentru că avem un grup bun și cred că se poate! În fotbal nimic nu e scris dinainte. Au fost meciuri care s-au întors de la 0-4, asta trebuie să facem noi acum! Nu știu care sunt șansele, dar noi vom intra pe teren, cu stadionul plin, și vom lupta non-stop! Trebuie să rămânem în Europa League, vom face tot ce depinde de noi".

CRAIOVA - LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Sorin Cârțu: Cei care intră în teren, să creadă cu adevărat în șansele calificării!

GdS a prefațat meciul retur cu RB Leipzig împreună cu câteva din fostele glorii fotbalistice din Bănie, una dintre acestea fiind Sorin Cârțu. Fostul mare atacant și antrenor al Științei a admis că nemții le sunt superiori băieților lui Mangia, dar că superficialitatea cu care ar fi tratat Leipzig returul de la Craiova, venind în ziua meciului și plecând imediat după, ar putea fi speculată de olteni, mai ales dacă publicul va face acea atmosferă frumoasă cu care ne-a obișnuit la meciurile mari din campionat.

„Dacă s-ar califica Universitatea, chiar ar fi o minune! E o diferență mare între Craiova și Leipzig, și de lot, de absolut tot. Faptul că vin în ziua meciului și ne privesc de sus poate fi în favoarea noastră. Probabil că au cântărit ce echipă poate fi Universitatea și ce probleme ar putea să le pună, și se gândesc că este rezolvată calificarea, dar să vedem. Cine știe, un tratament din ăsta superficial ar putea să fie exploatat de ai noștri. Nici ei nu sunt nu știu ce echipă foarte tare, acum sunt la primele experiențe europene… Și publicul are aportul lui, dar cel mai mult contează ce încredere ai tu în tine, ca jucător. Contează enorm ca aceia care intră în teren să creadă cu adevărat în șansele calificării. Dacă o să aibă prestația aia pe care au avut-o la Leipzig, de frică, nu au nici o șansă să se califice“, a spus Sorin Cârțu.

„Craiova mi s-a părut mai bine la ultimul meci, în special în repriza a doua. Și așa, ca impresie după patru jocuri, consider că Donkor și Pigliacelli pot să fie niște achiziții care să ne ajute. La Fedele am văzut ceva bun, e un jucător cu simțul mingii foarte bun, dă niște pase lungi foarte bune și nu mă iau neapărat de gol, care a fost excelent, a fost o execuție incredibilă. Sunt jucători care pot să acopere niște posturi deficitare de anul trecut. Cicâldău a fost ceva mai bun la Călărași, a mai ieșit în joc, dar mai are nevoie de timp de acomodare. Așa, ca fotbalist, are calitate. L-am văzut și la faza la care a scos penaltiul, a mai avut și alte meciuri în care a avut câteva faze bune și trebuie să-l urmărim în continuare. Îl aștept cu o evoluție mai bună și mai constantă. Oricum, nu e o alegere proastă“, a mai spus „Sorinaccio“.

CRAIOVA - LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Adi Popescu: Sper ca Mangia să aibă inspirație în alegerea echipei

Și Adrian Popescu, un fost căpitan al Craiovei, crede că Universitatea nu trebuie să renunțe la gândul calificării. Acesta îi cere lui Devis Mangia să abordeze meciul cu cea mai bună formulă, să nu mai folosească tinerii de ochii lumii.

„Va fi un meci greu. Știu că multă lume pune patos și e normal să se vrea calificarea, să se viseze la o performanță din asta, dar e foarte greu de realizat. Privind diferențele de buget și de jucători, îți dai seama că șansa calificării pare de partea lor. Cu jocul ăsta câștigat la Călărași a mai crescut moralul și putem spera, trebuie să fim însă echilibrați. Toată lumea își dorește, cu toții vrem să fie stadionul plin și publicul să ajute echipa. Fără sprijinul spectatorilor nu pot să facă nimic acești băieți. Sper ca și Mangia să aibă inspirație în alegerea echipei, pentru că e foarte important acest aspect. Știu că se mizează acum pe tineri, dar eu zic că pentru meciul cu Leipzig trebuie să faci o echipă echilibrată, valoroasă, cu cei mai buni jucători pe care îi ai la dispoziție. Să nu ne mai gândim acum să-l băgăm pe ăla de 18 sau 19 ani ca să-l promovăm, să-i sară în ochi cuiva și să-l cumpere. Hai să fim serioși, să facem o treabă frumoasă și să obținem un rezultat bun! După, e destul timp ca să faci și alte chestii, pentru propaganda copiilor. E foarte important și rezultatul, dar și modul în care vei juca pe stadion. Trebuie să ne aducem aminte că Universitatea a făcut câteva meciuri slabe și e important ca să atragi din nou publicul la stadion, pentru că ultima dată am avut doar 9.000 de spectatori. Trebuie să evoluăm cât mai bine“, a comentat Adrian Popescu, pentru GdS.

CRAIOVA - LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Rodion Cămătaru: 2-0 nu este un scor imposibil

Calcule privind calificarea Universității a făcut și Rodion Cămătaru, acesta explicând și indiferența cu care tratează Leipzig acest meci retur.

„La primul meci s-a văzut diferența de valoare, diferența dintre campionate, dar în fotbal s-au mai văzut minuni. Pentru asta ar trebui să marcăm repede și publicul, care sunt convins că va fi într-un număr mare, să susțină echipa și să pună presiune mare pe adversari. Trebuie să speculăm fiecare greșeală pe care o vor comite nemții, pentru că acestea se întâmplă indiferent de numele echipei. Se poate să îndeplinim acest vis, dar avem nevoie și de puțin noroc. De obicei, echipele din Bundesliga și celelalte campionate puternice pun pe planul doi Europa League, nu și Champions League. Joacă mai mult cu rezerve, cu echipa a doua, abia apoi, în fazele superioare, iau fotbalul foarte în serios. Pentru ei, Bundesliga le oferă mult mai mulți bani decât Europa League și de aceea tratează mai superficial aceste meciuri din preliminarii. Cred că este și cazul celor de la Leipzig. Ați văzut că și în primul meci au ținut pe bancă mai mulți titulari, dar atitudinea asta ar putea fi valorificată de băieții noștri. 2-0 nu este un scor imposibil, dar trebuie să joace fotbal fără frică și să greșească foarte puțin“, a afirmat Rodion Cămătaru, pentru GdS.

CRAIOVA - LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Nae Ungureanu: Dacă marcăm în prima repriză, e foarte bine

Nae Ungureanu crede că dacă oltenii vor reuși să intre la pauză cu 1-0, Universitatea are șanse mari să realizeze minunea calificării. „Sper într-o evoluție bună, vreau să arătăm cu totul altfel decât în tur. Publicul contează enorm, trebuie să creeze o presiune extraordinară! Trebuie să începem bine meciul, iar dacă marcăm în prima repriză e foarte bine, pentru că punem presiune pe ei. E destul de greu să ne calificăm, ca să fim sinceri, văzând ce echipă au nemții, dar nu imposibil“, a subliniat Nae Ungureanu, pentru GdS.

Partida Universitatea Craiova – RB Leipzig va fi arbitrată de o brigadă din Cehia, compusă din Miroslav Zelinka (central), Ondřej Pelikán, Jan Paták (asistenți) și Emanuel Marek (rezervă).

LEIPZIG - CSU CRAIOVA 3-1: Misiune aproape imposibilă pentru olteni în Europa League 

Formaţia Universitatea Craiova a fost învinsă, joi seară, în deplasare, cu scorul de 3-1, de echipa RB Leipzig, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Pe final, partida s-a disputat pe o ploaie torenţială.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Konate ’25, Cunha ’77 şi Poulsen ’87. Pentru Universitatea Craiova a înscris Martici, în minutul 90+4.

1-0: Konate a deschis scorul cu o lovitură cu capul, după un corner

2-0: Cunha a înscris din şase metri, după o centrare a lui Poulsen.

3-0: Poulsen a reluat în plasă mingea respinsă în faţă de Pigliacelli, după o lovitură liberă.

3-1: Martici a stabilit scorul final cu un şut de la aproximativ două metri.

ECHIPELE DE START

Leipzig: Mvogo - Klostermann, Konate, Orban, Saracchi - Kampl, Ilksander, Demme, Bruma - Augustin, Cunha
Rezerve: Muller, Sabitzer, Y. Poulsen, Forsberg, Werner, Mukiele, Stierlin
Antrenor: Ralf Rangnick

U Craiva: Pigliacelli - Donkor, T. Ferreira, Kelic, Briceag - Martic, Cicâldău, Mateiu - Mihăilă, Mitriță, Bancu 
Rezerve: Popescu, R. Popa, Burlacu, Markovici, Gardoș, Fedele, Baicu
Antrenor: Devis Mangia


Astăzi, de la ora 19:30, Universitatea se prezintă pe Red Bull Arena din Leipzig cu un singur ”avantaj”: mai multe meciuri oficiale în picioare. Oltenii au deja 4 meciuri pe plan intern. Partea proastă e că nu au încă nicio victorie. Dincolo, RB Leipzig a jucat doar două meciuri oficiale în această vară, însă și-a arătat pe deplin valoarea: 4-0 și 1-1 cu Hacken în turul 2 preliminar din Europa League.

La un an de la "dubla" cu AC Milan, U Craiova se ia, din nou, la trântă cu un adversar cu calibru în turul 3 preliminar din Europa League. Ca buget, RB Leipzig este a patra echipă din Bundesliga, iar vedetele din linia ofensivă, Werner, Forsberg şi Poulsen, au jucat la Cupa Mondială pentru naţionalele Germaniei, Suediei şi Danemarcei.

"Totul stă în puterea noastră, să nu le dăm motive de bucurie. Adevărata satisfacţie ar fi ca, la finalul meciului, să ne aflăm în situaţia în care să putem spune că am făcut tot ce se putea face. Tot ce se putea face pe teren", a spus antrenorul oltenilor, Devis Mangia.

Universitatea a reuşit un rezultat meritat de egalitate, graţie golului marcat de tânărul Raoul Petre Baicu (85), după ce austriacul Marcel Sabitzer deschisese scorul pentru oaspeţi (39). RB Leipzig s-a calificat în play-off graţie victoriei din primul meci, cu scorul de 3-1.

Ştiinţa a făcut un meci mai bun decât la Leipzig, având unele momente în care a pus în dificultate puternica echipă germană.

 

RB Leipzig a controlat debutul jocului, iar Saracchi (3) a şutat peste poartă din marginea careului. Pigliacelli (7) a prins apoi şutul lui Cunha.

 

Universitatea a avut o mare ocazie de a deschide scorul, prin tânărul Baicu (18 ani), care a scăpat singur cu portarul, dar a tras în Mvogo (9).

 

Pigliacelli a fost providenţial în min. 15, când a respins şutul lui Sabitzer, şi 22, când Forsberg a avut o mare ocazie, după o eroare a lui Donkor.

 

RB Leipzig a deschis scorul în min. 39, prin Sabitzer, care a reluat din apropiere, după o minge respinsă greşit de Bancu.

 

Cele două echipe puteau intra la cabine la egalitate, dar şutul lui Mitriţă (44), la colţul lung, s-a dus puţin alături de poartă.

 

Oaspeţii au dominat jocul după pauză, dar Poulsen (52) a trimis peste poartă din careu. Pigliacelli (54) a fost salvator la voleul lui Augustin, din centrarea lui Demme, apoi Martic (57) a blocat şutul lui Sabitzer. Bruma (71) a tras pe lângă poartă din careu.

 

Ultimul sfert de oră a aparţinut echipei craiovene, care a evoluat într-un sistem diferit, după intrările lui Tiago Ferreira şi Markovic, jucătorii antrenaţi de Mangia creându-şi o serie de ocazii.

 

Bancu (77) a şutat cu dreptul din marginea careului, dar Mvogo a respins spectaculos. Briceag (78) a pătruns în careu şi a şutat din flancul stâng, dar Mvogo a fost din nou la post. Mvogo (83) a respins apoi din faţa lui Markovic, la centrarea lui Bancu.

 

În min. 85, Universitatea a reuşit golul egalării, Bancu a driblat mai mulţi jucători adverşi, i-a pasat pe stânga lui Baicu, acesta a pătruns în careu şi şutul său centrare din unghi a fost deviat de Konate, iar mingea s-a dus în poartă peste Mvogo.

 

RB Leipzig va juca în play-off-ul Europa League cu învingătoarea dintre Zaria Lugansk şi Sporting Braga (1-1 în prima manşă).

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 84 GOOOL Craiova! Baicu a marcat cu un şut din unghi, balonul a fost uşor deviat şi a intrat în poartă!

Min. 78 Briceag are şansa egalării, dar şutul său este respins de Mvovo.

Min. 46 Start în repriza secundă.

Min. 45 Pauză la Craiova.

Min. 43 Replică a Craiovei, şutul lui Mitriţă trece puţin pe lângă poarta nemţilor.

Min. 40 GOL Leipzig! Sabitzer marchează în urma unui corner, care a reluat decisiv din apropierea careului de 6 metri. Universitatea Craiova – RB Leipzig 0-1!

Min. 9 Ocazie uriaşă ratată de Baicu! Fedele l-a lansat excelent pe atacantul Craiovei, care a scăpat singur cu Mvogo, însă portarul lui Leipzig a respins cu umărul!

Min. 1 A început partida de la Craiova.

Echipele de start:

Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Briceag, Bancu – Martic, Mateiu, Fedele – Cicâldău, Mitriţă – Baicu.
Rezerve: L. Popescu – Borţa, Burlacu, T. Ferreira, Gardoş, Markovici, M. Şerban.

Leipzig: Mvogo – Mulere Mukiele, Konate, Orban, Saracchi Pintos – Sabitzer, Demme, Kampl, Forsberg – Poulsen, Cunha.
Rezerve: N. Muller – Augustin, Ilsanker, Klostermann, Bruma.

La doi ani de la revenirea în cupele europene, Craiova a dat peste adevărați coloși ai Europei. Anul trecut au fost italienii de la AC Milan, acum nemții de la Leipzig. Chiar dacă au pierdut cu 3-1 și n-au mișcat în fața „taurilor”, oltenii speră la un miracol în returul de săptămâna viitoare.

CRAIOVA – LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING

Echipe probabile în ”U” Craiova – RB Leipzig: 

”U” Craiova XI: Pigliacelli, Ferreira, Gardos, Popa, Bancu, Cicaldau, Mateiu, Borta, Mitrita, Burlacu, Mihaila

RB Leipzig XI: Mvogo – Klostermann, Konate, Orban, Saracchi – Sabitzer, Demme, Poulsen, Ilsanker, Forsberg – Cunha

CRAIOVA – LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. În multe momente din meciul de la Leipzig, ”U” Craiova a semănat cu o echipă din lumea a treia a fotbalului. S-a terminat doar 3-1 pentru ”tauri”, într-un meci în care raportul ocaziilor a fost 23-2, al șuturilor pe poartă 11-2 și al cornerelor 16-1. Ivan Martici a marcat încă un gol din cele două ocazii, iar oltenii visează încă la o minune. Pentru nemţi au înscris Ibrahima Konate (min. 25), Matheus Cunha (min. 77) şi Yussuf Poulsen (min. 87).

CRAIOVA – LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING, turul 3 preliminar Europa League. Universitatea Craiova încearcă imposibilul în Bănie. Nemții vin în Bănie cu doar 14 jucători, dintre care doi sunt portari. Asta e vestea bună pentru ”U”. Vestea proastă e că printre titulari se vor afla 3 nume grele: Emil Forsberg, Yussuf Poulsen și Marcel Sabitzer. De acest lucru ne-a asigurat Ralf Rangnick la conferința de presă.

CRAIOVA – LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING, turul 3 preliminar Europa League. Returul dintre Universitatea Craiova şi RB Leipzig ar putea să nu fie văzut nici în România, nici în Germania. Ofertele venite la clubul din Bănie de la televiziunile interesate nu i-au mulţumit pe oficialii din Bănie, iar negocierile sunt în impas acum.

CRAIOVA – LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING, turul 3 preliminar Europa League. La fel ca în tur, Universitatea se prezintă la meciul cu Leipzig cu un singur ”avantaj”: mai multe meciuri oficiale în picioare. Oltenii au deja 5 meciuri pe plan intern. Dincolo, RB Leipzig a jucat doar două meciuri oficiale în această vară, însă și-a arătat pe deplin valoarea: 4-0 și 1-1 cu Hacken în turul 2 preliminar din Europa League și 3-1 cu Craiova în tur.

Fundașul Ivan Martic e încrezător înainte partidei de joi seară. „Leipzig este o echipă foarte bună, cu niște atacanți incredibili. Știam că o să ne fie foarte greu, dar cu acest gol pe care l-am marcat pe final cred că avem o șansă de a face un rezultat bun pe teren propriu. Noi suntem o echipă mică, dar sunt mândru de toată lumea, pentru că am dat totul.

Și acasă vom face la fel și vom vedea ce vom putea obține. Poate fi un miracol și credem în miracole! Chiar dacă Leipzig este o echipă foarte puternică, a jucat semifinale de Europa League, eu cred într-un meci mare”, spune Martici.

CRAIOVA – LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: „CRED CĂ SE POATE!”

La rândul său, portarul Mirko Pigliacelli știe că suporterii olteni pot face diferența la retur: „Avem nevoie de ei la Craiova, au văzut că am dat totul pe teren să facem o partidă bună. Am jucat cu o echipă foarte puternică, împotriva unor jucători de mare, mare valoare. Sunt mulțumit de mine și de colegii mei pentru că n-am renunțat la luptă și-am reușit să și marcăm pe final.

Sperăm într-un miracol, pentru că avem un grup bun și cred că se poate! În fotbal nimic nu e scris dinainte. Au fost meciuri care s-au întors de la 0-4, asta trebuie să facem noi acum! Nu știu care sunt șansele, dar noi vom intra pe teren, cu stadionul plin, și vom lupta non-stop! Trebuie să rămânem în Europa League, vom face tot ce depinde de noi”.

CRAIOVA – LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Sorin Cârțu: Cei care intră în teren, să creadă cu adevărat în șansele calificării!

GdS a prefațat meciul retur cu RB Leipzig împreună cu câteva din fostele glorii fotbalistice din Bănie, una dintre acestea fiind Sorin Cârțu. Fostul mare atacant și antrenor al Științei a admis că nemții le sunt superiori băieților lui Mangia, dar că superficialitatea cu care ar fi tratat Leipzig returul de la Craiova, venind în ziua meciului și plecând imediat după, ar putea fi speculată de olteni, mai ales dacă publicul va face acea atmosferă frumoasă cu care ne-a obișnuit la meciurile mari din campionat.

„Dacă s-ar califica Universitatea, chiar ar fi o minune! E o diferență mare între Craiova și Leipzig, și de lot, de absolut tot. Faptul că vin în ziua meciului și ne privesc de sus poate fi în favoarea noastră. Probabil că au cântărit ce echipă poate fi Universitatea și ce probleme ar putea să le pună, și se gândesc că este rezolvată calificarea, dar să vedem. Cine știe, un tratament din ăsta superficial ar putea să fie exploatat de ai noștri. Nici ei nu sunt nu știu ce echipă foarte tare, acum sunt la primele experiențe europene… Și publicul are aportul lui, dar cel mai mult contează ce încredere ai tu în tine, ca jucător. Contează enorm ca aceia care intră în teren să creadă cu adevărat în șansele calificării. Dacă o să aibă prestația aia pe care au avut-o la Leipzig, de frică, nu au nici o șansă să se califice“, a spus Sorin Cârțu.

„Craiova mi s-a părut mai bine la ultimul meci, în special în repriza a doua. Și așa, ca impresie după patru jocuri, consider că Donkor și Pigliacelli pot să fie niște achiziții care să ne ajute. La Fedele am văzut ceva bun, e un jucător cu simțul mingii foarte bun, dă niște pase lungi foarte bune și nu mă iau neapărat de gol, care a fost excelent, a fost o execuție incredibilă. Sunt jucători care pot să acopere niște posturi deficitare de anul trecut. Cicâldău a fost ceva mai bun la Călărași, a mai ieșit în joc, dar mai are nevoie de timp de acomodare. Așa, ca fotbalist, are calitate. L-am văzut și la faza la care a scos penaltiul, a mai avut și alte meciuri în care a avut câteva faze bune și trebuie să-l urmărim în continuare. Îl aștept cu o evoluție mai bună și mai constantă. Oricum, nu e o alegere proastă“, a mai spus „Sorinaccio“.

CRAIOVA – LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Adi Popescu: Sper ca Mangia să aibă inspirație în alegerea echipei

Și Adrian Popescu, un fost căpitan al Craiovei, crede că Universitatea nu trebuie să renunțe la gândul calificării. Acesta îi cere lui Devis Mangia să abordeze meciul cu cea mai bună formulă, să nu mai folosească tinerii de ochii lumii.

„Va fi un meci greu. Știu că multă lume pune patos și e normal să se vrea calificarea, să se viseze la o performanță din asta, dar e foarte greu de realizat. Privind diferențele de buget și de jucători, îți dai seama că șansa calificării pare de partea lor. Cu jocul ăsta câștigat la Călărași a mai crescut moralul și putem spera, trebuie să fim însă echilibrați. Toată lumea își dorește, cu toții vrem să fie stadionul plin și publicul să ajute echipa. Fără sprijinul spectatorilor nu pot să facă nimic acești băieți. Sper ca și Mangia să aibă inspirație în alegerea echipei, pentru că e foarte important acest aspect. Știu că se mizează acum pe tineri, dar eu zic că pentru meciul cu Leipzig trebuie să faci o echipă echilibrată, valoroasă, cu cei mai buni jucători pe care îi ai la dispoziție. Să nu ne mai gândim acum să-l băgăm pe ăla de 18 sau 19 ani ca să-l promovăm, să-i sară în ochi cuiva și să-l cumpere. Hai să fim serioși, să facem o treabă frumoasă și să obținem un rezultat bun! După, e destul timp ca să faci și alte chestii, pentru propaganda copiilor. E foarte important și rezultatul, dar și modul în care vei juca pe stadion. Trebuie să ne aducem aminte că Universitatea a făcut câteva meciuri slabe și e important ca să atragi din nou publicul la stadion, pentru că ultima dată am avut doar 9.000 de spectatori. Trebuie să evoluăm cât mai bine“, a comentat Adrian Popescu, pentru GdS.

CRAIOVA – LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Rodion Cămătaru: 2-0 nu este un scor imposibil

Calcule privind calificarea Universității a făcut și Rodion Cămătaru, acesta explicând și indiferența cu care tratează Leipzig acest meci retur.

„La primul meci s-a văzut diferența de valoare, diferența dintre campionate, dar în fotbal s-au mai văzut minuni. Pentru asta ar trebui să marcăm repede și publicul, care sunt convins că va fi într-un număr mare, să susțină echipa și să pună presiune mare pe adversari. Trebuie să speculăm fiecare greșeală pe care o vor comite nemții, pentru că acestea se întâmplă indiferent de numele echipei. Se poate să îndeplinim acest vis, dar avem nevoie și de puțin noroc. De obicei, echipele din Bundesliga și celelalte campionate puternice pun pe planul doi Europa League, nu și Champions League. Joacă mai mult cu rezerve, cu echipa a doua, abia apoi, în fazele superioare, iau fotbalul foarte în serios. Pentru ei, Bundesliga le oferă mult mai mulți bani decât Europa League și de aceea tratează mai superficial aceste meciuri din preliminarii. Cred că este și cazul celor de la Leipzig. Ați văzut că și în primul meci au ținut pe bancă mai mulți titulari, dar atitudinea asta ar putea fi valorificată de băieții noștri. 2-0 nu este un scor imposibil, dar trebuie să joace fotbal fără frică și să greșească foarte puțin“, a afirmat Rodion Cămătaru, pentru GdS.

CRAIOVA – LEIPZIG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Nae Ungureanu: Dacă marcăm în prima repriză, e foarte bine

Nae Ungureanu crede că dacă oltenii vor reuși să intre la pauză cu 1-0, Universitatea are șanse mari să realizeze minunea calificării. „Sper într-o evoluție bună, vreau să arătăm cu totul altfel decât în tur. Publicul contează enorm, trebuie să creeze o presiune extraordinară! Trebuie să începem bine meciul, iar dacă marcăm în prima repriză e foarte bine, pentru că punem presiune pe ei. E destul de greu să ne calificăm, ca să fim sinceri, văzând ce echipă au nemții, dar nu imposibil“, a subliniat Nae Ungureanu, pentru GdS.

Partida Universitatea Craiova – RB Leipzig va fi arbitrată de o brigadă din Cehia, compusă din Miroslav Zelinka (central), Ondřej Pelikán, Jan Paták (asistenți) și Emanuel Marek (rezervă).

LEIPZIG – CSU CRAIOVA 3-1: Misiune aproape imposibilă pentru olteni în Europa League 

Formaţia Universitatea Craiova a fost învinsă, joi seară, în deplasare, cu scorul de 3-1, de echipa RB Leipzig, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Pe final, partida s-a disputat pe o ploaie torenţială.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Konate ’25, Cunha ’77 şi Poulsen ’87. Pentru Universitatea Craiova a înscris Martici, în minutul 90+4.

1-0: Konate a deschis scorul cu o lovitură cu capul, după un corner

2-0: Cunha a înscris din şase metri, după o centrare a lui Poulsen.

3-0: Poulsen a reluat în plasă mingea respinsă în faţă de Pigliacelli, după o lovitură liberă.

3-1: Martici a stabilit scorul final cu un şut de la aproximativ două metri.

ECHIPELE DE START

Leipzig: Mvogo – Klostermann, Konate, Orban, Saracchi – Kampl, Ilksander, Demme, Bruma – Augustin, Cunha
Rezerve: Muller, Sabitzer, Y. Poulsen, Forsberg, Werner, Mukiele, Stierlin
Antrenor: Ralf Rangnick

U Craiva: Pigliacelli – Donkor, T. Ferreira, Kelic, Briceag – Martic, Cicâldău, Mateiu – Mihăilă, Mitriță, Bancu 
Rezerve: Popescu, R. Popa, Burlacu, Markovici, Gardoș, Fedele, Baicu
Antrenor: Devis Mangia


Astăzi, de la ora 19:30, Universitatea se prezintă pe Red Bull Arena din Leipzig cu un singur ”avantaj”: mai multe meciuri oficiale în picioare. Oltenii au deja 4 meciuri pe plan intern. Partea proastă e că nu au încă nicio victorie. Dincolo, RB Leipzig a jucat doar două meciuri oficiale în această vară, însă și-a arătat pe deplin valoarea: 4-0 și 1-1 cu Hacken în turul 2 preliminar din Europa League.

La un an de la „dubla” cu AC Milan, U Craiova se ia, din nou, la trântă cu un adversar cu calibru în turul 3 preliminar din Europa League. Ca buget, RB Leipzig este a patra echipă din Bundesliga, iar vedetele din linia ofensivă, Werner, Forsberg şi Poulsen, au jucat la Cupa Mondială pentru naţionalele Germaniei, Suediei şi Danemarcei.

„Totul stă în puterea noastră, să nu le dăm motive de bucurie. Adevărata satisfacţie ar fi ca, la finalul meciului, să ne aflăm în situaţia în care să putem spune că am făcut tot ce se putea face. Tot ce se putea face pe teren”, a spus antrenorul oltenilor, Devis Mangia.