Universitatea Craiova s-a calificat în turul II preliminar din Liga Europa. Oltenii au câştigat cu scorul casei, 3-2

Universitatea Craiova a înregistrat joi seara al treilea rezultat de 3-2 consecutiv, în tot atâtea partide oficiale jucate în acest sezon. După 3-2 în prima manşă cu Sabail şi 3-2 în campionat, cu Academica Clinceni, oltenii au câştigat cu 3-2 şi manşa secundă cu azerii. În turul doi preliminar, oltenii vor juca împotriva lui Honved Budapesta.

18 iul. 2019, 09:11
Universitatea Craiova s-a calificat în turul II preliminar din Liga Europa. Oltenii au câştigat cu scorul casei, 3-2

CRAIOVA SABAIL 3-2Craiovenii au deschis scorul în min. 28, când micuţul Bărbuţ s-a înălţat impresionant şi a reluat cu capul mingea centrată de Bancu, Bozinovski a respins, iar Cicâldău a îndeplinit o simplă formalitate. Fortes a ratat şansa desprinderii (29), fiind deposedat in extremis de Baybalayev. Singura situaţie notabilă a oaspeţilor în prima repriză s-a consumat în min. 40, când Mirabdulla Abbasov a scăpat singur pe dreapta după o aruncare de la margine şi a şutat periculos.

Universitatea a fost ofensivă şi la reluare, dar Bozinovski a reţinut şutul lui Martic (46), după care Vătăjelu a marcat pe sub portar (53), din pasa lui Cicâldău. Vătăjelu, care a punctat la primul său meci pe noul ”Ion Oblemenco”, i-a dedicat golul fostului său coechipier de la Sparta Praga, Josef Sural, decedat într-un accident.

Meciul a luat o turnură dramatică după ce Sabail a marcat de două ori în trei minute şi a restabilit egalitatea: Ramazanov (67) a înscris cu un şut de la 16 metri, din pasa lui Muradbayli, iar Duventru (69) a punctat din pasa lui Ramazanov, după ce a scăpat uşor din marcajul lui Tiago Ferreira.

Sabail a început să creadă în şansa sa şi a pus mai multe presiune la poarta lui Pigliacelli, care a fost nevoit să respingă cu piciorul şutul lui Ramazanov (81). Pe contraatac, Bărbuţ, care a avut o ocazie bună în min. 78, i-a pasat decisiv lui Fortes (90), iar acesta a marcat golul victoriei. A fost primul gol oficial reuşit de Fortes în tricoul Craiovei.

Florin Gardoş a intrat în ultima parte a meciului în locul lui Kelic, accidentat, dar nici fostul internaţional nu a terminat meciul pe teren, ieşind accidentat cu puţine momente înainte de finalul partidei.

Universitatea a câştigat cu 3-2 toate cele trei meciuri jucate în acest debut de sezon competiţional, două cu Sabail şi unul cu Academica Clinceni, în campionat.

În turul al doilea preliminar, Universitatea o va înfrunta pe Honved Budapesta.

Min. 90 GOOOL Craiova şi oltenii răsuflă uşuraţi. Carlos Fortes a marcat golul de 3-2, din pasa lui Bărbuţ!

Min. 69 GOL Sabail! Oaspeţii au înscris golul de 2-2! portarul nstru a fost învins cu o scăriţă de noul intrat Duventru. Încă un gol al azerilor şi meciul intră în prelungiri!

Min. 67 GOL Sabail! Ramazanov a redus diferenţa, printr-un şut de la 17 metri, poziţie centrală.

Min. 54 GOOOL Craiova! Vătăjelu este lansat excelent de Cicâldău, la marginea careului de 16 metri, iar jucătorul revenit din Cehia l-a învins pe portarul azerilor, 2-0 pentru Craiova!

Min. 28 GOOOL Craiova. Bancu a centrat, lovitura de cap a lui Bărbuţ a fost respinsă în faţă de portar, iar Cicâldău, aflat în apropiere, a reluat în plasă. 1-0 pentru olteni!

Min 23 Bară Craiova! Vătăjelu centrează, iar Kelic reia cu capul din unghi, în bara laterală.

Min. 6 Craiova are prima ocazie a meciului. Şutul lui Vătăjelu este deviat şi îl derutează pe portar, care respinge cu greu.

CRAIOVA SABAIL LIVE STREAM VIDEO DIGI SPORT. Echipele de start la meciul CRAIOVA – SABAIL

CRAIOVA: Pigliacelli – Martic, Kelic, Thiago Ferreira, Bancu – Cicâldău, Mateiu, Qaka – Bărbuţ, Fortes, Vătăjelu. Antrenor: Cornel Papură.

SABAIL: Bozhinovski – Rahimov, Erico, Yunuszade, Abbasov – Baybalaev, Amirquliyev, Cociuc – Ramazanov, Abassov, Hamdi. Antrenor: Aftandil Hajiyev.

CRAIOVA SABAIL LIVE STREAM VIDEO DIGI SPORT. Învingătoarea meciului CRAIOVA – SABAIL va întâlni în turul II preliminar învingătoarea dublei manșe dintre Honved (Ungaria) și Zalgiris (Lituania). În tur, ungurii s-au impus cu scorul de 3-1. CRAIOVA SABAIL, meci contând pentru manşa a doua a turului I preliminar din Europa League, se joacă, joi, de la ora 19:00, LIVE STREAM VIDEO DIGI SPORT.

CRAIOVA SABAIL LIVE STREAM VIDEO DIGI SPORT. „Ne aşteaptă un meci nu foarte uşor la Craiova, cu toate că am făcut un meci bun în prima manşă, trebuie să fim foarte atenţi, trebuie să rămânem concentraţi pentru a ne califica. Am încasat goluri pe faze fixe şi puteau fi uşor evitate. Am lucrat şi lucrăm pentru acest aspect, sperăm ca la meciurile viitoare să nu mai facem erori la fazele fixe ale adversarului. Cu Sabail, trebuie să ne concentrăm pe jucătorii lor de atac, când suntem pe faza de apărare, nu trebuie neapărat să ne concentrăm pe un anumit jucător. Trebuie să dăm atenţie tuturor jucătorilor echipei adverse”, a declarat Corneliu Papură, antrenorul oltenilor, înainte de CRAIOVA – SABAIL.

CRAIOVA SABAIL LIVE STREAM VIDEO DIGI SPORT. „Craiova este o echipă bună şi are prima şansă la calificare, dar noi am venit să luptăm până la capăt şi credem că putem ajunge în turul următor. Este o echipă de mare tradiţie, care a evoluat în istoria sa de multe ori în cupele europene, în timp ce Sabail este un club nou, cu un patron tânăr şi ambiţios şi deja pentru noi este o realizare să jucăm în Europa League. Meciul din tur a fost unul spectaculos şi sunt sigur şi că acesta va fi la fel, dar ne vom lua mai multe măsuri pentru a nu primi gol, fiindcă altfel vom fi nevoiţi să marcăm mai multe pentru calificare. Vom da totul pe teren, vom lupta până la capăt pentru calificare”, a spus Aftandil Hajiyev, antrenorul azerilor. CRAIOVA SABAIL, meci contând pentru manşa a doua a turului I preliminar din Europa League, se joacă, joi, de la ora 19:00, LIVE STREAM VIDEO DIGI SPORT.

CRAIOVA SABAIL LIVE STREAM VIDEO DIGI SPORT. Echipele probabile la meciul CRAIOVA – SABAIL

CRAIOVA: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Bancu – A. Ivanov, Mateiu, Qaka – Bărbuţ, A. M. Roman, Vătăjelu. Antrenor: C. Papură.

SABAIL: Bozhinovski – Abbasov, Yunuszade, Erico, Rahimov – Amirguliyev, Essien, Cociuc – Hamdi, Abbasov, Ramazanov. Antrenor: A. Hajiyev.

CRAIOVA SABAIL LIVE STREAM VIDEO DIGI SPORT. CRAIOVA SABAIL, meci contând pentru manşa a doua a turului I preliminar din Europa League, se joacă, joi, de la ora 19:00, LIVE STREAM VIDEO DIGI SPORT. În tur, CRAIOVA s-a impus în faţa lui SABAIL cu 3-2. DIGI SPORT transmite, joi, de la ora 19:00, LIVE STREAM VIDEO CRAIOVA SABAIL.