Creatoarea de modă Vivienne Westwood a murit

Creatoarea de modă Vivienne Westwood a murit la vârsta de 81 de ani. Casa de modă a anunţat că "a murit în linişte şi înconjurată de familie" în Clapham, în Londra.

29 dec. 2022, 23:26
Creatoarea de modă Vivienne Westwood a murit

Vivienne Westwood a murit la Londra, a anunţat BBC. Creatoarea de modă avea 81 de ani. „Vivienne Westwood a murit în linişte şi înconjurată de familie în Clapham, în Londra. Lumea are nevoie de oameni ca Vivienne a face schimbări în mai bine”, este mesajul postat pe contul ei de Twitter.

29th December 2022.

Soţul şi partenerul ei de creaţie Andreas Kronthaler, a declarat, într-o postare pe Twitter, că „Voi continua cu Vivienne în inima mea. Am lucrat până la sfârşit şi ea mi-a oferit o mulţime de lucruri pe care să le pot duce mai departe. Mulţumesc, dragă”.

 

Vivienne Westwood şi-a făcut un nume pe scena modei în anii 1970, cu modele androgine, tricouri cu sloganuri şi o atitudinea ireverenţioasă faţă de elitele conducătoare.

Designer de modă şi femeie de afaceri, a fost în mare măsură responsabilă pentru aducerea modei punk şi a noului val în mainstream.

Vivienne Westwood a ajuns să fie cunoscută după ce a început să creeze haine pentru magazinul pe care ea şi Malcolm McLaren l-au deschis pe King’s Road şi care a devenit cunoscut sub numele de SEX. Abilitatea lor de a sintetiza îmbrăcămintea şi muzica a modelat scena punk din Marea Britanie din anii 1970, care a fost dominată de trupa lui McLaren, Sex Pistols.

Vivienne Westwood a văzut punk-ul ca pe o modalitate de „a vedea dacă cineva ar putea pune beţe în sistem”.