Creatorul Wolverine a murit

Herb Trimpe, primul ilustrator de benzi desenate care a realizat un desen cu personajul Wolverine, a murit la vârsta de 75 de ani, luni, în reşedinţa sa din Hurley, un oraş din statul american New York, anunţă presa americană.

15 apr. 2015, 11:54
Creatorul Wolverine a murit

Herb Trimpe a fost primul artist care a realizat un desen cu Wolverine, legendarul mutant din seria „X-Men”, în anul 1974. Personajul cu gheare retractabile şi-a făcut debutul într-un număr al seriei de benzi desenate „The Incredible Hulk”.

În afară de implicarea sa în proiectul Wolverine, Herb Trimpe a realizat ilustraţii şi pentru alte personaje celebre din universul Marvel Comics, precum Spider-Man, G.I. Joe, Godzilla, Captain America şi Iron Man.

Herb Trimpe a fost, de asemenea, diacon episcopalian şi a lucrat la o capelă ridicată pe locul în care s-a aflat World Trade Center din New York, în urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Activităţile sale caritabile i-au adus Bob Clampett Humanitarian Award, un premiu decernat animatorilor şi artiştilor din universul benzilor desenate pentru diverse servicii aduse societăţii.