Credincioşi vaccinaţi, daţi afară din biserică. DSP face anchetă: „Li s-a atras atenţia să nu poarte mască, li s-a smuls masca de pe faţă”. Predică anti-vaccin la mănăstirea Sihăstria din Neamţ

Anchetă la Botoşani după ce mai multe persoane au reclamat că doi preoţi ar fi solicitat enoriaşilor vaccinaţi să nu participe la slujbe, iar celor care purtau mască să renunţe la aceasta.

22 nov. 2021, 16:15
Credincioşi vaccinaţi, daţi afară din biserică. DSP face anchetă: „Li s-a atras atenţia să nu poarte mască, li s-a smuls masca de pe faţă”. Predică anti-vaccin la mănăstirea Sihăstria din Neamţ

Autorităţile sanitare din Botoşani fac o anchetă în cazul unor preoţi acuzaţi că au cerut credincioşilor vaccinaţi să părăsească lăcaşurile de cult, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei, citat de Agerpres.

Şeful DSP Botoşani a anunţat că pe adresa instituţiei au fost transmise sesizări, însoţite de imagini video, potrivit cărora doi preoţi din mediul rural ar fi solicitat enoriaşilor vaccinaţi să nu participe la slujbe, iar celor care purtau mască să renunţe la aceasta.

„Chiar avem nişte reclamaţii la nivelul DSP legat de faptul că, în două localităţi din judeţul Botoşani, preotul în timpul slujbei a recomandat ieşirea din biserică a persoanelor vaccinate, li s-a atras atenţia să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe faţă. Vom face o anchetă în cursul acestei săptămâni şi vom lua legătura şi cu conducerea bisericii la nivelul judeţului Botoşani. Sunt şi filmaţi, sunt şi poze”, a afirmat Adăscăliţei, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Valul 5 COVID, estimat în februarie. Studiu MedLife: Doza booster oferă o eficienţă foarte ridicată în faţa formelor severe de COVID-19

Cazul din Botoşani nu este unul singular. Un preot care a ţinut, duminică, o predică la slujba de la mănăstirea Sihăstria, judeţul Neamţ, a susţinut în faţa enoriaşilor că oamenii sunt „constrânşi, hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip” ca să se vaccineze anti-COVID.

De asemenea, preotul a susţinut că boala COVID-19 este „aproape nimica” în comparaţie cu alte epidemii.

„Iubiţi credincioşi, trebuie să fim cu luare aminte la aceste vremuri, vedeţi acum ce vremuri trăim: suntem obligaţi să ne facem certificatul verde ca să putem să supravieţuim. Ni se impune lucrul acesta, suntem constrânşi , suntem hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip ca să ne vaccinăm. Fiecare dintre dumneavoastră trebuie să faceţi cum vă dictează conştiinţa şi cum fiecare îşi adună informaţiile. Vedeţi, că dacă noi îndemnăm să nu se vaccineze lumea, imediat sare presa, televiziunea pe noi. (…)

Iubiţi credincioşi, trăim vremuri grele, trăim vremuri în care fiecare dintre noi suntem bulversaţi, mai mult sau mai puţin. Pentru că, să ştiţi – şi văd lucrul acesta în practică de zi cu zi, când spovedesc, când stau de vorbă cu oamenii – oamenii care stau toată ziua la televizor şi care sunt la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe scena politică şi în mass media aceasta, nu poţi să stai de vorbă cu dânşii, nu poţi să porţi o discuţie pentru că li s-au inoculat nişte idei pe care nu ai cum să le scoţi din capul lor. De aceea trebuie să vă uitaţi mai puţin la televizor, citiţi mai mult. (…)  Acesta este o lucrare demonică, iubiţi credincioşi, a te feri, să-ţi fie frică de fratele tău, de aproapele tău, de colegul tău de muncă. Au fost boli de-a lungul istoriei. Aceasta, aş putea spune, în comparaţie cu alte epidemii, cu alte boli, că este aproape nimica. Rata de supravieţuire la această boală este de peste 99%. Spuneau bătrânii că înainte, când erau boli, era tifos, mergea căruţa prin sate pe fiecare stradă şi culegea în fiecare zi câte 10-15 morţi”, le-a spus preotul enoriaşilor prezenţi la mănăstirea Sihăstria, potrivit Adevărul.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „A murit un Parlament pe zi! Trebuie să discutăm deschis de eventualele efecte adverse”

Mai mult, prelatul le-a spus credincioşilor că planificarea familială este „o crimă oribilă acoperită aşa, cu cuvinte frumoase”.