Creşele din municipiul Braşov ar putea fi redeschise după alegeri

Viceprimarul Flavia Boghiu a anunţat vineri că în municipiul Braşov s-ar putea redeschide creşele de săptămâna viitoare.

04 dec. 2020, 16:31
Creşele din municipiul Braşov ar putea fi redeschise după alegeri

Creşele din municipiul Braşov s-ar putea redeschide după alegerile parlamentare, o decizie în acest sens urmând să fie luată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), a anunţat viceprimarul Flavia Boghiu, citat de bizbrasov.ro.

Creşele din municipiul Braşov ar urma să se redeschidă începând cu data de 9 decembrie, dacă propunerea va fi aprobată de CLSU, după ce a obţinut acordul Grupului de suport tehnic pentru asistenţă medicală de urgenţă în caz de epidemii.

„În urma unei discuţii pe care am avut-o cu reprezentanţii Serviciului de Administrare Creşe, cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi cu Direcţia de Asistenţă Socială şi având în vedere trendul descrescător al ratei de incidenţă, precum şi faptul că am reuşit să gestionăm testarea în masă a angajaţilor cu testarea rapidă antigen, am luat decizia de a propune Comitetului Local de Situaţii de Urgenţă redeschiderea creşelor. Acest lucru se va întâmpla de miercuri, când părinţii vor putea aduce copiii la creşe, pentru că, de luni, vom testa în masă toţi angajaţii creşelor şi vom face dezinfecţia spaţiilor”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Testarea angajaților din cele 8 creşe se va face cu teste rapide antigen. După începerea cursurilor, în cazul în care sunt angajați care au simptome specifice infecției cu COVI-19, aceștia sunt izolați și li se va face testarea antigen. Pe toată perioada activității, angajații vor purta măști de protecție, indiferent dacă intră sau nu în contact direct cu copii, mai precizează sursa citată.

Creşele din municipiul Braşov ar urma să funcţioneze de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.

În judeţul Braşov, incidenţa la 14 zile calculată de DSP a ajuns la 5,19 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, în uşoară scădere faţă de ziua anterioară când era 5.38.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Braşov au fost înregistate 355 cazuri noi COVID-19.

Citeşte şi: Şcoli deschise în ianuarie, varianta cea mai probabilă luată în calcul de autorități